Foto: Rockstar Games / Take Two
Esport
29. jaanuar 2021, 09:16

Maailmas on vaid üks rahvus, kes on eestlastest virtuaalsete autode juhtimises parem (1)

Kui rääkida kiirete autode edukast juhtimisest, siis on eestlastel koheselt ette näidata Ott Tänak, Marko Märtin, Kevin Korjus, Jüri Vips. Eelnimetatud mehi ühendab kõik asjaolu, et nad on rooli taha istunud reaalsetele autodele, ent eksisteerib veel üks koht, kus eestlased on esirinnas.

Nimelt selgub Pentagon Groupi läbiviidud uuringus, et virtuaalautode maailma parimate juhtide esikolmikusse kuuluvad ka eestlased. Kuldse karika saavad enda pea kohale tõsta soomlased, teisele kohale platseerume meie ning pronksikarva medali saavad kaela uus-meremaalased.

Uuringu tarbeks pöörduti mängude kiirläbimisrekordeid jälgiva speedrun.com portaali poole ning analüüsiti enam kui 800 võidusõidumängu ning muid teoseid, kus saab autoga sõita. Hinnati nii sõiduaegasid kui ka erinevate saavutuste lahtilukustamist.

Lisaks eelnevale selgitati välja parimad juhid ka erinevate mängude põhjal. Kui näiteks ameeriklased on äärmiselt osavad „Gran Turismo“ seeria teostes ning Jaapanist on pärit parimad „F1“ sõitjad, siis eestlased roolivad kõige oskuslikumalt videomängusarjas, mis meie rahvusele alati äärmiselt südamelähedane on olnud.

Selleks on muidugi „Grand Theft Auto“!