Marcus Keene (palliga)Foto: Robin Roots
Korvpall
29. jaanuar 2021, 20:50

Viimasel veerandil vaid seitse punkti visanud Kalev/Cramo kaotas Poola tippklubile

Viimase veerandi eel juhtinud Kalev/Cramo kaotas korvpalli Ühisliigas Poola klubile Zielona Gora 79 : 86.

Ehkki Zielona Goral oli kohtumise eel tabelis 15st mängust 8 võitu ja Kalev/Cramol 10st 2, siis matši alustas teravamal kodumeeskond. Tallinlased läksid vaid kolme minutiga Marcus Keene’i, Martin Dorbeku ja Janari Jõesaare korvidest ette 10 : 8 ja võrdselt kulges terve avaveerand.

Ääre Chavaughn Lewise ja korvialuste meeste Kregor Hermeti ja Devin Thomaseta mänginud Kalev oli hädas vastaste 213 cm pika keskmängija Geoffrey Grosellega. Zielona Gora võitis avaveerandi 21 : 20, jänki arvele jäi esimesel kümnel minutil lausa 9 silma. 

Teisel veerandil läks kodusats Dorbeku ja Keene'i korvidest juhtima seitsme silmaga, aga seejärel Zielona Gora kosus ja rebis järgi. Viimase viie ja poole minutiga tegid külalised 14 : 7 spurdi ning võitsid poolaja 47 : 44. 

Kolmas veerand õnnestus kodusatsil suurepäraselt. Kuigi Kalev jäi poolaja alguses kuue silmaga taha, siis Keene’i vedamisel tehti 9 : 0 spurt ja veerand võideti 28 : 19. Kahjuks kätte võideldud 72 : 66 eduseisu ei suudetud pikalt hoida.

Zielona Gora keeras neljandal veerandil kaitse lukku ja tallinlastel oli probleeme headele viskekohtadele jõudmisega. Kalev oli esimesed kolm ja pool minutit kuival, samal ajal said poolakad kirja 13 silma. Kodusats jõudis 72 : 79 kaotusseisust veel kolme punkti kaugusele, kuid rohkemaks jaksu polnud ja lõpuvile kõlades särasid tablool numbrid 79 : 86.

Kalev/Cramol jõudsid kahekohalise punktisummani Keene, Jõesaar ja Tanel Kurbas, kelle arvele jäi vastavalt 24, 18 ja 10 silma. Zielona Gorat vedas taanlane Gabriel Iffe Lundberg, kes lõpetas 21 punkti ja 8 resultatiivse sööduga. Poolakate poolel sai kaksikduubli kirja endine kalevlane Rolands Freimanis, kelle arvele jäi 18 punkti ja tosin lauapalli.

Kalevi juhendaja Roberts Štelmahers nentis peale mängu, et ta hoolealused ei pidanud neljandal veerandil kokkulepitust kinni. "Lasime Freimanisel visata kolmeseid, mis hävitas meie kaitse. Ei peetud kinni sellest, kuidas pidi tema vastu mängima. Üldiselt olen siiski mängijatega rahul ja sellega kuidas nad võitlesid," nentis ta. "Meil on väiksem koosseis ja peame seda korvama teiste asjadega."

Lätlane tõdes, et praeguses olukorras on iga terve mängija oluline. Seetõttu mõjus pahasti ka Sten Soku vigastus, kes avapoolajal sai lõua alla haava ja viidi õmblema. "Vajame kõiki, kui meil on kasutada seitse kuni üheksa meest. Kõik on olulised, eriti Sokk, kelle kogemused oleks meile andnud mängutarkust," ütles Štelmahers.

Kalev/Cramo tuleb Ühisliigas taas väljakule esmaspäeval, kui Kalevi spordihallis võõrustatakse Kransojarski Jenisseid.

Standings provided by SofaScore LiveScore