Aamir Abdallah YunisFoto: fcilevadia.ee
Jalgpall
28. jaanuar 2021, 17:22

EKSOOTIKA: Levadiaga liitus Austraalia ründaja Aamir Abdallah Yunis

FCI Levadia allkirjastas kolmeaastase töölepingu 21aastase Austraalia ründaja Aamir Abdallah Yunisiga.

Eritrea päritoluga Abdallah Yunis on varem mänginud Austraalia klubides North Lions, Brunswick City, Central Cost Mariners ja Northcote City.

"Olen väga rõõmus, et mul avanes võimalus oma karjääri Eestis jätkata! See on elamiseks tore koht. FCI Levadia on hea klubi, millel on algavaks hooajaks kõrged ootused. Olen pärit Eritreast, mis asub Kirde-Aafrikas. Alates seitsmendast eluaastast elan Austraalias ning olen mänginud sealses klubides, viimati Northcote City ridades. Sõlmisin FCI Levadiaga oma esimese profilepingu ning näen Eestit hea hüppelauana oma edasiseks karjääriks Euroopas," sõnas Aamir Abdallah Yunis.

Eelmisel reedel mängis Abdallah Yunis esimese mängu FCI Levadia särgis, lüües Nõmme Kalju vastu värava ning aidates meeskonna 3:1 võidule. "Olen rõõmus, et sain meeskonda aidata ja lõin värava. Positiivne start uuele hooajale on väga oluline. Minu arvates on meil väga soliidne meeskond, mis mängib ründavat jalgpalli – tugev kaitseliin, kogenud keskväljamängijad eesotsas Zakaria Beglarišviliga, rünnakul noored ja kiired mängijad,” lisas ründaja.

Levadia spordidirektori Sergei Pareiko sõnul on Aamir väga tehniline, kiire, hea pallitunnetuse ja meisterliku triblinguoskusega ääreründaja, kes lisab tiimi edurivisse teravust ja tõstab meeskonnasisest konkurentsi. "Loodame, et Aamir kohaneb kiiresti Euroopa jalgpalliga. Tal on silmapaistev potentsiaal ning kõik vajalikud eeldused tõusmaks meie põhikoosseisu mängijaks ning astumaks oma karjääris järgmise sammu tugevamasse välisliigasse," leidis ta.

Aamir Abdallah Yunis on FCI Levadia seitsmes talvine täiendus: varem liitusid meeskonnaga Zakaria Beglarišvili, Karl Andre Vallner, Milijan Ilić, Anton Tolordava, Volodymyr Bayenko ja Luka Luković.