Simon Schempp teatas sotsiaalmeedias, et tõmbab karjäärile joone alla.Foto: Imago/Scanpix
Talisport
28. jaanuar 2021, 18:18

32aastane laskesuusatamise olümpiavõitja lõpetas tervisehädade tõttu karjääri

32aastane Saksamaa laskesuusataja Simon Schempp teatas sotsiaalmeedias, et tõmbab karjäärile joone alla.

Simon Schempp võitis individuaaldistantsidel 11 MK-etappi ja ühe MM-kulla. Mehe auhinnakapis on 3 erinevat värvi olümpiamedalit, kui ta Sotšist võitis teatesõidus kulla ning Pyeongchangis mass-stardis hõbeda ja teates pronksi.

Viimastel aastatel oli ta hädas vigastustega. Tänavu jäi MK-sarjas Schemppi saagiks kaks starti Oberhofis, kus ta 40 parima sekka ei jõudnud. Lõplikult otsustas sakslane püssi nurka visata, kui selgus, et ta ei pääse MMile sõitvasse koondisesse.

Schempp tõdes, et on laskesuusas käinud läbi paksu ja vedala. "20 aastat on mulle õpetanud, et raske töö, ambitsioon, tahe ja kirg tasuvad end ära. Olen selle spordiala jaoks alati andnud 100 protsenti ja alati soovinud täita enda standardeid," kirjutas ta.

"Mu selja taga on kümned tuhanded treeningkilomeetrid, lugematud liitrid higi ja palju raskusi. Need tasusid end ära. See oli uskumatult intensiivne, nõudlik, õpetlik, kuid ennekõike suurepärane ja edukas teekond."

Lõpuks said mehele saatuslikuks vigastused. "Juba mõnda aega olen aga tundnud, et mu keha pole enam vastupidav. Lõpuks ei saanud ma enam võistlustel ega trennis olla laskesuusataja. Ma ei saa seda signaali enam ignoreerida," nentis Schempp, et just nüüd on paras aeg karjäärile joon alla tõmmata. "Loomulikult oli tegu minu elu raskeima otsusega, aga see tundub õige valik."