Kristjan IlvesFoto: Martin Ahven
Talisport
29. jaanuar 2021, 17:16

Seefeldi minituuri avaetapi võitis Riiber, Ilves andis suusarajal ära kolm kohta

Kahevõistluse MK-sari jätkub sellel nädalavahetusel Seefeldi minituuriga. Reedese võistluse võitis Jarl-Magnus Riiber, Kristjan Ilves lõpetas 30. kohal.

Reedel mängisid kahevõistluse hüpetele vingerpussi keerulised tuuleolud, mistõttu jäeti võistlus pooleli ja arvesse läksid kvalifikatsiooni tulemused. Seal oli parim MK-sarja üldiider Jarl Magnus Riiber, kes hüppas 109,5 meetrit ja kogus 138,9 punkti. Norralasest vaid 0,1 silmaga jäi maha jaapanlane Akito Watabo, suusarajale läksid sportlased koos.

5 km rajal kaks liidrit jälitajaid järgi ei lasknud ja võitja otsustati finišisirgel, kus teravam jalaga oli Riiber. Kolmanda koha otsustas kuuene grupp, kes jäid võitjast maha 45 sekundiga. Seksteti kiireim oli sakslane Vinzenz Geiger, poodiumilt jäid esimesena välja soomlane Ilkka Herola ja võitja koondisekaaslane Espen Björnstad.

Kahjuks Kristjan Ilvese kvalfikatsioonihüpe ebaõnnestus. Eestlane lendas 99 meetrit, koos stiili- ja tuulepuntidega teenis ta 110,1 silma. Ilves sai rajale alles 27. kohal, Riiberist ja Watabest 1.55 hiljem. Suusarajal andis Ilves liidritega võrreldes ära 25 sekundit. mis andis finišis 30. positsiooni.

Seefeldi suusatuur jätkub homme ja ülehomme. Kõigil päevadel hüpatakse HS109 mäelt, kuid kui reedel sõitsid sportlased 5 kilomeetrit, siis laupäeval läbitakse 10 ja pühapäeval 15 km.

Seelfeldi minituuri esimese etapi 20 parimat Foto: Ekraanitõmmis