Ernest AgiyriFoto: fcilevadia.ee
Jalgpall
29. jaanuar 2021, 18:53

PÕNEV! Levadiaga liitus endine Manchester City poolkaitsja

FCI Levadia allkirjastas täna töölepingu endise Manchester City U23 meeskonna ründava poolkaitsja, Ghana kodaniku Ernest Agyiriga. Leping sõlmiti kaheks aastaks koos võimalusega seda veel aasta võrra pikendada. Levadia mängumees Daniil Petrunin liitus aga hooaja lõpuni kestva laenulepingu alusel Viljandi Tulevikuga.

22aastane Agyiri siirdus 2015. aasta talvel kodulinna Accra Right to Dream nimelisest akadeemiast Manchester City akadeemiasse, kirjutab Levadia koduleht.

Aastatel 2016-2018 viibis Agyiri laenul Norra klubis Vålerenga Fotball, hooajal 2018/2019 Belgia klubis AFC Tubize ning eelmisel hooajal 2019/2020 Küprose meeskonnas Enosis Neon Paralimniou. Mullu suvel lõppes Agyiril Manchester Cityga leping, nüüd liitus mees vabaagendina FCI Levadiaga.

"Olen FCI Levadiaga liitumise üle vära rõõmus! Klubi on professionaalne ning meeskond tugeval tasemel. Ootan põnevusega uue hooaja algust. Tahan aidata meeskonnal võita nii Eesti meistritiitli kui karika," sõnas Agyiri.

"Ernest Agiyri on väga heal tasemel ning silmapaistvate omadustega mängija, kes annab meie meeskonnale palju juurde. Loodan väga, et ta realiseerib oma potentsiaali täiel määral ning aitab meid püstitatud eesmärkide täitmisel," ütles FCI Levadia spordidirektor Sergei Pareiko.

Viljandi Tulevikuga liitus keskkaitsja Daniil Petrunin

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik ja Tallinna FCI Levadia sõlmisid laenulepingu, mille kohaselt esindab 19aastane FCI Levadia mängumees Daniil Petrunin eelseisva hooaja lõpuni Viljandi esindusmeeskonda.

Tuleviku spordidirektori Sander Posti sõnul on ta nii keskkaitsja kui keskpoolkaitsja positsioonidel tegutseva Petrunini tegemistel silma peal hoidnud juba paar viimast hooaega.

"Ta on noor ja universaalne mängumees, kes on end esiliigas tõestanud usaldusväärse ja kvaliteedimärgiga mängijana," lausus Post pressiteate vahendusel. "Viimasel kahel nädalal meie treeningutel ja Pärnu Vapruse vastu peetud treeningmängus näidatu põhjal veendusime, et ta on meie meeskonda sobiv mängijatüüp, kes ei karda tööd ja on tulemusele orienteeritud. Soovin Daniilile edu ja kindlat meelt."

Daniil Petrunin Foto: Viljandi JK Tulevik

Algava hooaja lõpuni Tulevikku esindav Daniil Petrunin avaldas heameelt teenitud võimaluse üle ja  sõnas, et soovib end uues meeskonnas tõestada ning võidelda mänguminutite nimel.

"Sulandusin meeskonda treeningutel kiiresti, mulle sobib see, kuidas Tulevikus töötatakse," kõneles ta. "Viljandi linn meeldib mulle samuti väga, siin on võimalik rahulikult keskenduda jalgpalli mängimisele. Mõistan, et mänguaeg Premium liigas tuleb vaid raske töö tulemusel, ent loodan kiiresti võita nii treenerite kui fännide usalduse, et teha üheskoos häid tulemusi."

Daniil Petrunin alustas jalgpalliga Tallinna Everesti jalgpalliklubis ning liitus seejärel 2013. aastal FCI Levadia noortesüsteemiga. 2018. aastast alates mängis ta FCI Levadia duubelmeeskonnaga esiliigas. Möödunud sügisel sai Petrunin Levadia särgis kirja esimese kohtumise kõrgliigas, kui sekkus vahetusest Nõmme Kalju FC vastu. Eesti kuni 19-aastaste noormeeste rahvuskoondises sai Petrunin enne koroonapandeemiat kirja kaks kohtumist.