Ott Tänak Foto: Merilin Ulm
Spordivaria
29. jaanuar 2021, 22:44

Ott Tänak Annuse juhtumist: tundub, et sopaloopimine on Eesti ajakirjanduses saanud igapäevaseks normaalsuseks (36)

Reedel teatas ärimees Toomas Annus, et lõpetab nii isiklikult kui ka firmade Merko ja Kapiteli kaudu Eestis võistlusspordi toetamise, sest ERR seostas teda suusatajate dopinguskandaaliga. 2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak kritiseeris teravalt Eesti spordiajakirjandust.

"Loed ja imestad... Tundub, et sopa loopimine on Eesti ajakirjanduses saanud igapäevaseks normaalsuseks ja kirja pandud sõnade eest ei vastuta enam keegi," kirjutas Tänak sotsiaalmeedias.

"See on väga karm näide, milleni võib süüdimatu ajakirjandus viia, sest selliseid spordi suurtoetajaid saame Eestis vaid ühekäe sõrmedel üles lugeda...  Ma loodan, et see Spordihing võtab siiski uuesti tule alla! Aitäh, meie asjatundlikele ajakirjanikele!" lisas rallitäht irooniliselt.

Toomas Annus teatas reedel, et lõpetab Eesti võistlusspordi toetamise, sest teda seostati Rahvusringhäälingus Eesti suusatamise dopinguskandaaliga.

"Kui 2019. aastal lõpetasime dopinguskandaali tagajärjel Eesti profisuusatamise toetamise, siis nüüd oleme eeltoodu tõttu paratamatult sunnitud lõpetama Eestis igasuguse võistlusspordi toetamise. Vabandan südamest kõigi meie heade sõprade ja partnerite ees, kellele olime oma kogusummas ligikaudu poole miljoni euro suuruse toetuse selleks aastaks lubanud ja kes olid sellega arvestanud," kirjutas Annus pressiteates.

"Palun teie mõistmist, Eesti Tennise Liit ja tennisistid, Merko Cup ja Merko Estonian Open tenniseturniiride korraldajad, Eesti Jalgratturite Liit ja Ampler Teami ratturid, Erki Noole Kergejõustikukool ja noored autosportlased. Kahjuks ei pea ma mõistlikuks ega võimalikuks jätkata spordi toetamist keskkonnas, kus sportlaste pattude eest tabab sponsorit meediapeks, mis kahjustab sponsorite mainet ja läheb vastuollu sponsorluse põhimõtetega."