Lauri Lepistö (vasakult teine) pole rahul Faluni MK-etapi korraldusega.Foto: Imago/Scanpix
Talisport
31. jaanuar 2021, 11:37

Soome suusataja ei jõua ära imestada: sportlased peavad Faluni MK-etapil iseseisvalt pulga ninna toppima (1)

Soomlane Lauri Lepistö pole rahul Rootsis Faluni murdmaasuusatamise MK-etapi korraldusega, sest sportlased peavad endalt ise koroonateste võtma ja arstid ei kanna normaalselt maske.

Suusatamise maailmakarikas jätkub sel nädalavahetusel Rootsis Falunis, kuid sportlased pole sealse korraldaja tegevusega rahul. Nimelt peavad atleedid tegema endale ise koroonateste. Väidetavalt pole kohapeal ka professionaalset personali, kes protessi jälgiks, mistõttu käivad suusatajad putkas endalt proovi võtmas ja tagastavad torus oleva pulga ametnikele.

Soome suusataja Lauri Lepistö on korraldajates pettunud."See on natuke küsitav. Keegi ei jälgi olukorda ega seda, kas proove võetakse hästi. See tekitab küsimusi," nentis 24aastane atleet.

Mehe sõnul saavad nende koondislased testimisega hakkama, sest varasemalt on haigussümptomiga sportlased endalt proove võtnud. Pigem häirib teda rootslaste suhtumine koroonaviirusesse.

"Kaitsemaskide ja muu sellise kraami kandmine on selline... Maske kanti, aga need katsid vaid poolt nägu. Ilmselt on see selles riigis nõutaval tasemel. Aga vaevalt on see FISi (rahvusvahelise suusaliidu) nõutaval tasemel," rääkis Lepistö. "Siin pole kaheti mõistmist. Reeglid peaksid olema rangemad, mujal on sellega hakkama saadud."

Lepistö pole oma arvamusega üksi. Samal teemal on sõna võtnud ka suurbritannia suusataja Andrew Young ja rootslanna Ebba Andersson. "Proovide sel viisil võtmine on küsitav,” nentis neist viimane. "See on väga oluline tegevus. Korraldajate tegevus on pannud paljusid imestama."