Susan Külm (pildil) ja Marten Aolaid said EMi segateatesõidus 17. koha,Foto: Maria Kilk
Talisport
31. jaanuar 2021, 15:24

Eesti sai EMi segateatesõidus 15. koha, Leedu jäi esimesena poodiumilt välja

Duszniki-Zdrój's peetud laskesuusatamise EMi sai Eesti duo Susan Külm ja Marten Aolaid paarissegateates 17. koha, segateates sõitis maarjamaa nelik (Regina Oja, Johanna Talihärm, Kalev Ermits ja Robert Heldna) välja 15. koha.

Laskesuustamise Euroopa meistrivõistlustel jagati pühapäeval välja viimased medalid. Eesti koondise segateate avavahetuse sõitja Regina Oja andis teatepulga üle 13. kohal. Kahjuks jättis Johanna Talihärm üles ühe märgi ja käis trahviringil, mis kukutas Eesti ühe positsiooni võrra.

Ka Kalev Ermitsal polnud tiirus parim päev ja ta pidi sõitma kaks trahviringi, millega oli selge, et Eesti esikümnesse ei jõua. Ankrumees Robert Heldna tõi koondise finišisse 15. kohal (kaotus võitjale 3.44,8).

Kuldmedalid võitis Norra, kes sõitis koosseisus Emilie Aagheim Kalkenberg, Aasne Skrede, Erlend Bjöntegaard ja Sivert Guttorm Bakken. Ehkki viikingid käisid esikuuikus ainsana trahviringil, siis finišis edestasid nad Saksamaad 30,7 ja Ukrainat 52,5 sekundiga. Suurepärane päev oli Leedu koondisel. Kaheksas tiirus vaid viit lisapadrunit kasutanud baltlased kaotasid Ukrainale vähem kui 10 sekundiga ja said üllatuslikult neljanda koha.

Segateate 15 parimat Foto: Ekraanitõmmis

Paarissegateates võitis kulla Saksamaa, kelle esindajad Stefanie Scherer ja Justus Strelow kasutasid kaheksas tiirus viit varupadrunit ning jõudsid finišisse ajaga 35.01,6.

Hõbemedalitega sõidavad koju ühe trahviringi läbinud prantslased Caroline Colombo ja Fabien Claude (+21,0), pronksi sai Venemaa koondis, keda esindasid Jevgeni Garanitšev ja Larissa Kuklina (+26,7).

24aastane Susan Külm andis avavahetuse üle liidrist 39,9 sekundit hiljem, millega Eesti hoidis 13. positsiooni. Ehkki Marten Aolaid tõstis Eesti peale lamades laskmist 11. kohale, siis püstitiirus jäi tal üks märk tabamata, mis tähendas trahviringile minekut ja teise kümne lõppu kukkumist.

Taas rajale pääsenud Külm andis viimase vahetuse üle 16. kohal, Aolaid tõi võistkonna finišisse 17. positsioonil. Ühel trahviringil käinud eestlased kasutasid kokku seitse varupadrunit ja kaotasid võitjale 2.48,6.

Paarisegateate tulemused Foto: Ekraanitõmmis