Lionel Messi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
31. jaanuar 2021, 16:44

ULMELISED SUMMAD: Hispaania ajaleht avalikustas Messi lepingu, mis on spordiajaloo suurim

Hispaania ajaleht El Mundo lekitas avalikkusele koopia jalgpallistaari Lionel Messi viimasest lepingust tema koduklubi FC Barcelonaga. Tegu on spordiajaloo suurima kontrahtiga.

Selle põhjal teenib argentiinlane nelja aastaga maksimaalselt enam kui pool miljardit eurot, täpsemalt 555 237 619 €. Seda juhul, kui tal õnnestub täita kõik lepingutingimused. 

Messi kirjutas kontrahtile alla 2017. aasta novembris ning juhul, kui ta seda ei pikenda, saab see läbi tänavu 30. juunil.

El Mundo teatel on Messi viis kuud enne lepingu lõppemist saanud kätte 511 540 545 €. Pelgalt allkirja andmise eest teenis ta üle 115 miljoni euro (115 225 000 €).

Ametlikult kinnitatud spordiajaloo väärtuslikem kontraht kahvatub Messi oma kõrval. Ameerika jalgpalli mängija Patrick Mahomes sõlmis mullu Kansas City Chiefsiga 12 aasta pikkuse lepingu, mille jooksul teenib ta kokku ligi 414 miljonit eurot.

Vaatamata sellele, et Messi teenib hiigelpalka, pole just viimased aastad ei mängija ega Barcelona jaoks nende kõrgeid ootusi arvestades kuigi hästi läinud. Alates lepingu sõlmimisest on suudetud võita neli tiitlit Hispaanias: kaks kohalikku meistritiitlit ning üks karikas ja superkarikas. Meistrite liigas pole ihaldatud edu saavutatud. 

Messi on siiski olnud selgelt klubi edukaim väravakütt ning 2018. aastal võitis ta oma kuuenda Ballon d'Or'i auhinna, mis on mõeldud maailma parimale jalgpallurile. 

Kuid meeskonna on viimastel aastatel saatnud ebaedu ning Messi pole oma frustratsiooni varjanud. Teatavasti tahtis ta mullu suvel tiimist lahkuda ning saatis selleks Barcelonale faksi. Toona jäi klubivahetus ära suuresti tänu 33aastase argentiinlase 700 miljoni euro suurusele väljaostuklauslile. Lepingupikendusele pole ta seni alla kirjutanud ning sel suvel saab temast vabaagent.

El Mundo eile õhtul avaldatud informatsioonile on jõudnud reageerida ka Barcelona, kes kaebas ajalehe kohtusse. 

"FC Barcelona eitab kategooriliselt igasugust vastutust dokumendi avaldamise ees ning algatab ajalehe El Mundo vastu kohtumenetluse. FC Barcelona toetab Lionel Messit täielikult, eriti olukorras, kus võidakse kahjustada tema mainet ja läbisaamist klubiga, kus ta tegi tööd, et saada maailma parimaks nii praegu kui ka terves jalgpalliajaloos," kõlas FC Barcelona teadaanne nende kodulehel.