Armand Duplantis.Foto: EPA / Scanpix
Kergejõustik
31. jaanuar 2021, 17:48

VIDEO | Teivashüppe maailmarekordiomanik avas hooaja vägeva tulemusega

Teivashüppe maailmarekordiomanikust Armand Duplantisest sai täna esimene mees, kes suutis tänavu kuuest meetrist jagu saada.

21aastane Rootsi sportlane triumfeeris Düsseldorfis toimunud võistlusel 6.01ga. Ta proovis ka maailmarekordit tähistavat kõrgust 6.19, kuid otsustas pärast esimest katset teibad kokku pakkida.

Võistlusel sai teise koha sakslane Torben Blech, ületas isiklikku rekordit märkiva kõrguse 5.86. Kolmas oli 5.81ga valitsev maailmameister Sam Kendricks.

Olümpiavõitjalt Renaud Lavillenie'lt ja 21aastaselt ameeriklaselt KC Lightfootilt (mõlemad on tänavu ületanud 5.95) maailma hooaja tippmargi endale võtnud Duplantis jäi võistlusega rahule.

"Kui olen Düsseldorfis või üldse Saksamaal, juhtub midagi erilist. Millegipärast hüppan pea alati kõrgele ja saan kuuest meetrist jagu. Väga hea tunne on taas võistelda. Ma ei tundnud end kõige teravamalt ja hoojooksu kallal tuleb tööd teha, kuid olen 6.01 üle väga õnnelik. Maaima hooaja tippmark ning paistab, et asjad liiguvad õiges suunas," lausus Duplantis pärast võistlust Athletics Weekly'le.

Uut maailmarekordit sel korral küll ei sündinud, kuid sportlane usub, et õige pea võib seegi alistuda. "Kuuel meetril ja maailmarekordil [6.18] või 6.19-l on niivõrd suur vahe. Tundsin, et mu hoojooks polnud ühtlane. Tean, mille kallal vaeva nägema pean ja milliseid teibaid 6.19 alistamiseks vaja läheb. Täna ma selleks valmis polnud, seega ütlesin endale, et homme on uus päev," lisas Duplantis.