KAHJU: Kelly Sildaru lootis X-mängudel startida kolmel alal, aga ei jõudnud starti neist ühelgi. Nii jäi ületamata ka Shaun White'i ja Nyjah Hustoni teismelisena võidetud medalite arv.Foto: Graeme Murray / Red Bull Content Pool
Talisport
31. jaanuar 2021, 21:00

„Ta tegi Kellyt: tuli ja pani kõik kinni. Näiteks rennisõitu pole enne teda veel kunagi mõni rookie võitnud.“

X-(kurb)mängud: luhtunud rekordilootus ja uus konkurent

Eesti talispordi tähelt Kelly Sildarult oodati tänavustelt X-mängudelt vähemalt üht medalit, mis oleks andnud talle ekstreemspordi tippürituse teismeliste rekordi. Paraku läks kõik sootuks teisiti: eestlanna ei startinud ühelgi alal ja sai endale hoopis ootamatult uue tugeva konkurendi.

18aastane Sildaru pidi USAs Aspenis toimunud X-mängudel osalema kolmel alal: Big Airi hüpetel, renni- ja pargisõidus. Enne tänavusi mänge oli tal ette näidata üheksa medalit ja sama on teismelisena seni suutnud vaid kaks spordimaailma tippu: lumelaudur ja rulasõitja Shaun White ning teine rulataja Nyjah Huston. Nende kahe mehe edestamine oleks olnud vinge saavutus, sest White on 23 medaliga X-mängude läbi aegade edukaim sportlane ja 34aastane lumelaudur oli stardis ka seekordsel mängudel!

Edasi lugemiseks: