Valdar Noodla oli ka ise tubli mängija.Foto: KALEV LILLEORG
Käsipall
1. veebruar 2021, 11:18

Valdar Noodla ja Dicken läbisid Soomes põhiturniiri täiseduga

Jaanuari viimane nädal oli eile lõppenud maailmameistrivõistluste finaalturniiri tõttu välismaal mängivatele Eesti käsipalluritele veel vaikne, kuid Rootsis ja Tšehhis saadi kaks magusat võitu. Soomes aga lõppes meistriliiga põhiturniir, mille lõpetas täiseduga Valdar Noodla juhendamisabi kasutav Helsingi Dicken, kirjutab portaal Handball.ee.

Soome meistrisarja põhiturniiri järel eraldus esinelik tagumisest kolmikust. Seoses HC Tallinna osaluse peatamisega mängiti erinev arv mänge, kuid Dicken lõpetas 13 võiduga esikohal. Riihimäe Cocks kogus 24, Karjaa BK-46 18 ja Ott Variku koduklubi Siuntio IF 11 punkti. Esimesena jäid joone alla Kristo Voika ja Helsingi IFK üheksa silmaga.

"Seni on meil Dickeniga tõeliselt hea hooaeg. Ise hindan, et viirusajastul meeste tehtud iseseisev töö oli aluseks põhiturniiri edule. Samas on meil suhteliselt pikk pink, kus igale positsioonile enam-vähem kaks mängijat. Arvan, et olime ka füüsiliselt kõige vastupidavam võistkond," põhjendas Dickeni abitreener Valdar Noodla meeskonna edu aluseid.

"Pean treeneriametit põhitöö kõrvalt ja oleme peatreeneri ehk endise Bundesliga-tähe Björn Monnbergiga rollid selgeks rääkinud. Meie koostöö sujub hästi ning minu osaks on peamiselt mängijate individuaalse tehnika jälgimine ja parandamine," selgitas Noodla, keda kolmapäeval ootab Dickeniga ees Soome karikavõistluste poolfinaal Cocksi vastu.

Täispikka uudist loe siit.