Foto: Martin Ahven
Seisukoht
1. veebruar 2021, 19:25

Seisukoht | Loodame, et Kelly paraneb kiiresti (12)

Freestyle-suusataja on justkui palgasõdur, kes peab arvestama kõige rängemate tagasilöökidega. Eesti edukaim talisportlane Kelly Sildaru on seda juba mitu korda oma nahal kogenud.

2017. aasta sügisel vigastas ta vasaku põlve ristatisidet ja pidi pool aastat hiljem toimunud Pyeongchangi taliolümpiamängud vahele jätma. Äsja maailmamere taga peetud X-Mängudel maandus 18aastane sportlane Big Airi hüpete soojendusel vasaku põlvega vastu jäist nukki. USA arstide hinnangul võis ta taas ristatisidet vigastada.

Täpse diagnoosi saab Kelly teada kodumaal MRT-uuringu järel. Hiljemalt käimasoleva nädala lõpus selgub, kas ta peab jälle operatsioonilauale minema. Halvimal juhul ootab sportlast ees üheksakuine võistluspaus.

Loodetavasti pole Kelly trauma siiski väga karm ja ta paraneb ilma jalalõikuseta. Samas teame, et eelmise kadalipu läbis sitke piiga hiilgavalt. Pärast areenile naasmist jätkus tema vinge võiduseeria, mis kulmineerus MM-kulla võitmisega.

Pekingi taliolümpiamängud peetakse alles 2022. aasta veebruaris. Senise karjääri tähtsaimaks etteasteks jõuab Kelly nii hea kui ka halva stsenaariumi korral uuesti tippvormi. Hiina pealinnas on ta kindlasti Eesti koondise suurim, et mitte öelda ainus medalilootus.