Leopoldo Luque.Foto: EPA / Scanpix
Jalgpall
1. veebruar 2021, 19:11

Lekkisid Diego Maradona arsti häälsõnumid: täpselt nii, paks mees on suremas (1)

Aegade paremaid jalgpallureid Diego Maradona suri mullu 25. novembril. Eile avalikustas portaal Infobae argentiinlast opereerinud neurokirurgi Leopoldo Luque ja psühhiaatri Agustina Cosanchovi häiriva sisuga kirjavahetused ja häälsõnumid, mida nad olid üksteisele saatnud legendi viimastel elutundidel. Hetkel uurib politsei, kas nad võisid surmaga kuidagi seotud olla.

Maradona suri oma kodus südamerabanduse tagajärjel 60aastasena. Ta oli taastumas ajuoperatsioonist, lõikuse oli talle teinud Luque. Üsna pea pärast surma alustati nii kirurgi kui ka psühhiaatri Cosanchovi suhtes uurimine, politsei otsis tõendeid, mille alusel saaks neid kahtlustada mõrvas. 

Uurimise käigus vaadati üle ka sõnumid, mida nad Maradona viimastel elutundidel üksteisele saatnud olid. 

Osa neist õnnestus enda valdusesse saada Infobael, kes polnud kitsi neid avalikkusele jagama.

Luque ja Cosanchov vahetasid 33 minuti vältel Whatsappis sõnumeid. Psühhiaater viibis sel ajal Maradona juures, tema juurde teel olnud Luque küsis pidevalt informatsiooni jalgpallilegendi seisundi kohta.

"Ta ei hinga ning tal pole pulssi. Proovisin teda kümme või 15 minutit elustada, sest kiirabi ei olnud kohale jõudnud. Ta keha oli väga külm," teatas Cosanchov.

Luque küsib pärast, kas keegi on nende peale pahane. "Ei, keegi pole praegu midagi öelnud," vastas Cosanchov.

Hiljem lisab psühhiaater: "Paistab, et ta on surnud. Anna sellest teistele teada," kirjutas Cosanchov.

Luque oli ühele sõbrale seejärel saatnud häälsõnumi, kus teatab Maradona surmast.

"Täpselt nii, hea sõber. Paistab, et ta sai südamerabanduse ning nüüd sureb paks mees ära. Mul pole aimugi, mida ta tegi. Tulen sinna kohale," kõlas Luque edastatud häälsõnum.

Mõned hetked hiljem hakkasid üle maailma levima teated Maradona surmast.

Nüüdseks on sõnumivahetused jõudnud jalgpallilegendi lähedasteni. Tema tütar Dalma reageeris neile sotsiaalmeedia vahendusel. "Luque, sa oled H**r. Loodan, et saad selle, mida väärid. Kuulasin just häälsõnumeid ja need ajasid mind oksele!" kirjutas ta Twitteris.