Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe stiilinäide Monte Carlo rallil.Foto: ZUMAPRESS.com
WRC
1. veebruar 2021, 20:13

Thierry Neuville'i kaardilugejal on ambitsioonikas plaan: tahame maailmameistriteks tulla

Hyundai rallipiloot Thierry Neuville lõpetas aasta alguses koostöö kaardilugeja Nicolas Gilsouliga ning palkas vahetult enne Monte Carlo etappi asemele Martijn Wydaeghe. Hooaja avarallil jäi ta partneriga rahule ning nii jätkub duo koostöö vähemalt Arctic Rally'ni. Uus paariline loodab mõistagi, et sellega see ei piirdu, ambitsiooni on tal küllaga.

Wydaeghe meenutas, et telekanalile RTBF, et koostööpakkumine tuli talle väga ootamatult. 

"See tuli mulle suure üllatusena. Ma ei oodanud, et Thierry mind Monte Carlosse kutsuks. Ta on praegu Belgia parim rallisõitja ning see, et sain tema kõrval [kaardilugejana] sõita, oli unistuse täitumine."

"Ta helistas mulle neljapäeva hommikul ja ütles, et laupäeval on minek. Nägin terve ööpäeva vaeva, et olla võimalikult hästi valmistunud. Vaatasin palju videoid, et Thierry stiiliga harjuda. Nii Hyundai meeskond kui ka Thierry toetasid mind kohe, kui rallile saabusin. Sain sajaprotsendiliselt oma tööle keskenduda.," lausus Wydaeghe. 

Siiani on koostöö sujunud. Vaatamata sellele, et valmistumiseks oli vähe aega, suudeti Monte Carlost naasta kolmanda kohaga. Ta lisas, et neil mõlemal on üks eesmärk - võita MM-tiitel.

"Väga hästi on [koostöö] läinud. Olen otsekohene ja professionaalne ning Thierry töötab samamoodi. Tahame tulla maailmameistriteks. Ka Thierry jaoks on olukord praegu keeruline, sest ta oli kümme aastat töötanud koos Nicolas'ga. Ta aitas mind kogu aeg, jäädes samal ajal rahulikuks. See võimaldas mul areneda. Ta on õpetaja, justkui suur vend, juhedaja - ta oli esimesel rallil seda kõike. Muidugi olin temaga varem kohtunud, kuid mitte koos töötanud. Pean temast väga lugu, ta on väga professionaalne ja sellise piloodiga on suurepärane koostööd teha," selgitas Wydaeghe.

Kaardilugeja peab oma suurimaks tugevuseks töökust. Selle abil loodab ta peagi lahti saada ka nõrkustest. 

"Kui midagi tahan, siis näen selle nimel kõvasti vaeva. Annan endast kõik. Olen siin tänu sellele, et rügasin kümme aastat tööd teha. Minu tugevuseks on see, olen motiveeritud ja jään igas olukorras rahulikuks. Nõrkusena toon välja hollandi aktsendi. Käin logopeedi juures, et paremaks saada.. Pean veel vaeva nägema, kuid olen kindel, et see õnnestub. Olen Flandriast, Thierry räägib saksa keelt, kuid autos vestleme prantsuse keeles," sõnas Wydaeghe.