Kaia Kanepi.Foto: Martin Ahven
Tennis
2. veebruar 2021, 08:21

KÕVA! Kanepi lõpetas maailma esikümne mängija võiduseeria (3)

Tennisist Kaia Kanepi (WTA 94.) alistas Eesti aja järgi varahommikul Melbourne'is WTA 500 kategooria turniiri Gippsland Trophy teises ringis valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 7.) tulemusega 6 : 1, 2 : 6, 6 : 1.

Kanepi alustas hästi ja suutis kohe avageimis vastase servi murda. Eestlanna purjetas hea rütmiga 5 : 0 eduseisu, kaotas siis oma servigeimi, kuid murdis kohe vastu ja vormistas 6 : 1 setivõidu 28 minutiga.

Teine sett algas vastupidi ehk Sabalenka murdega. Kuivõrd valgevenelanna ei andnud enam servigeime ära, näitas tabloo õige ruttu Sabalenka 5 : 1 edu, millest sai peagi 6 : 2 setivõit.

Otsustav sett algas maratongeimiga, mille jooksul oli Sabalenkal kasutada üks murdepall, kuid Eesti spordisõprade õnneks suutis Kanepi selle neutraliseerida ja geimi enda kasuks kallutada. Võimalik, et see oligi matši otsustav hetk, sest Kanepi võitis ka järgmised neli geimi ning asus kärmelt 5 : 0 juhtima. Lõpuks vajas eestlanna kuut matšpalli, et asi 6 : 1 setivõiduga ära otsustada.

"Kui mängin hästi ja agressiivselt, siis arvan, et kõigil on mind raske võita," sõnas Kanepi vahetult pärast matši väljakuintervjuus. "Leidsin pärast avaringimatši mingi rütmi ja täna oli palju parem mängida."

Kohtumise statistika:

See on eestlanna 12. võit maailma edetabelis esikümnesse kuuluva mängija üle. Kusjuures Sabalenka oli enne Kanepile kaotamist võitnud järjest 15 kohtumist ja kolm WTA turniiri. Kanepil on käsil 12mänguline võiduseeria.

Homme järgmises ringis ootab Kanepit venelanna Darja Kassatkina (WTA 71.), kes alistas täna 6 : 4, 6 : 3 Sloveenia tennisisti Polona Hercogi (WTA 49.).