Monte Carlo ralli oli Ott Tänakule ja Hyundaile pettumuseks.Foto: AP/Scanpix
WRC
2. veebruar 2021, 16:35

Ott Tänak: tänavune aasta pole enam õppimiseks!

Autoralli eksmaailmameister Ott Tänak kordas DirtFishi portaalile antud usutluses juba varem välja öeldut, et kavatseb ilmameistri tiitli tänavu enda valdusesse tagasi haarata.

"Muidugi on mu ootused tänavu märksa kõrgemad kui need olid eelmisel aastal," kinnitas Tänak. "Eelmisel aastal tahtsin anda meeskonnale aega mind tundma õppida, et koos areneda ja paremaks saada. Kuid tänavune aasta pole enam õppimiseks. On aeg end tõestada ja täiega tiitli nimel heidelda, sest vastasel juhul kaotame Toyotadega peetava lahingu."

Hooaja esimene MM-etapp, Monte Carlo ralli läks Tänakul aia taha ning ta oli sunnitud selle katkestama. Poodiumi kaks kõrgemat astet hõivasid Toyota piloodid Sebastien Ogier ja Elfyn Evans, kolmas oli eestlase meeskonnakaaslane Thierry Neuville.

Tänak nentis, et autol oli ralli algusest peale palju väikseid probleeme ning sestap ei ole Monte Carlo põhjal võimalik öelda, milline on tegelik jõuvahekord Toyotaga.

"Kindlasti on nad tugevad, kuid me oleks olnud tugevamad, kui kõik oleks kulgenud sujuvalt. Alguses, kui võitsime kaks kiiruskatset, läks kõik hästi, kuid teisel päeval oli asju, mis meie sõitu pärssisid. Kuid on nagu on. Mõistagi on meil vaja veel palju tööd teha," rääkis Tänak.

Tal paluti võrrelda ka Monte Carlo tänavust katkestamist mullusega, mil sõitis suurel kiirusel teelt välja.

"Füüsiliselt tegi tänavune katkestamine muidugi märksa vähem haiget kui eelmisel aastal, kuid vaimselt oli see ehk isegi raskem," vastas Tänak. "Eelmisel aastal teadsime täpselt, mida valesti tegime. Tänavu oli aga nii ja naa. Need rehvipurunemised olid karmiks kogemuseks."

MM-sari jätkub veebruari lõpus Lapimaal sõidetava Arktika ralliga.