Kergejõustik
2. veebruar 2021, 19:46

Õilme Võro ilus hooaja avastart süvendas lootust, et Ksenija Balta rekord puruneb (1)

Täna õhtul Tartus toimunud Martin Kutmani mälestusvõistlusel sündis mitu ilusat tulemust. Naiste 60 meetri jooksu võitis suursoosik Õilme Võro, kelle aeg oli 7,36.

Naiste 60 meetri tõkkejooksu võitis Diana Suumann (pildil paremal), kes läbis võistlusmaa ajaga 8,26. Teiseks tuli isiklikku rekordit 8,30 korranud Kreete Verlin (vasakul) ja kolmandaks 8,56ga Anna-Maria Millend.

"Eelmisel nädalal oli parem tunne," ütles tänavu juba kolmandat korda võistelnud Tiina Toropi õpilane Suumann. "Samas võib rahul olla, ikkagi hooaja tippmark."

Verlin juhtis neljanda tõkkeni ning võib väita, et ta liikus sise-EMi normi 8,25 kursil. "Lõpus jooksin tehniliselt viletsalt, puus vajus tõkkel alla. Usun, et EMi norm on vormistamise küsimus," lausus Liivi Eeriku juhendamisel harjutav Verlin.

Meeste 60 meetri tõkkejooksu võitis mitmekülgne Hans-Christian Hausenberg (pildil) ajaga 7,98. Isiklikust rekordist jäi tal puudu vaid üks sajandik. 22aastane tartlane hüppab täna ka kaugust.

Meeste kaugushüpet juhibki Hausenberg, kes sai esimesel katsel kirja 7.67. Teine on Jaak Joonas Uudmäe 7.64ga. Nüüd on meeste kaugushüpe lõppenud ja Hausenberg noppis teise alavõidu tulemusega 7.67. Teiseks tuli Uudmäe isikliku rekordiga 7.64 ja kolmandaks Henrik Kutberg 7.49.

Naiste kaugushüpet juhib Tähti Alver, kes sai kolmandal katsel kirja 6.21 ja neljandal 6.25. Tema võidutulemuseks jäi 6.25.

Naiste 60 meetri jooksu võitis ajaga 7,36 Õilme Võro. Teiseks tuli isikliku rekordiga 7,48 Karoli Käärt. Meeste sprindis võidutses Tanel Visnap - tema aeg oli 6,87.

Naiste 400 m jooksu võitis Marielle Kleemeier, kes püstitas isikliku rekordi 54,58.

Naiste kõrgushüppes pidasid vägeva duelli 19aastane Lilian Turban ja 16aastane Elisabeth Pihela. Mõlemad ületasid isikliku tippmargi 1.86 ja jagasid esikohta. Pihela püstitas ka Eesti alla 18aastaste rekordi.

Meeste kõrgushüppe võitis vanameister Karl Lumi, kes alistas 2.07. "Ma treenin ainult ühe korra nädalas," märkis 35aastane sportlane. Naiste teivashüppes oli parim Marleen Mülla tulemusega 3.91. Naiste kolmikhüppes triumfeeris Merilyn Uudmäe tulemusega 12.94.

Enne võistlust

Võistluste korraldajad teatasid juba mitu päeva enne jõuproovi, et Õilme Võro üritab 60 meetri jooksus purustada Ksenija Baltale kuuluva Eesti rekordi 7,29. Mullu püstitas 25aastane sportlane isikliku tippmargi 7,34.

"Sügisene ettevalmistus sujus väga hästi,“ rääkis Tiina Toropi õpilane kaks nädalat tagasi Õhtulehele. „Enesetunne on suurepärane, sisehooaega alustan heade mõtetega. Olen juba praegu sama kiire nagu eelmise aasta parimatel võistlustel, aga mul on veel kõvasti varu.“

Põnevaks peaks kujunema ka naiste tõkkesprint, kus esikoha pärast hakkavad võitlema Diana Suumann ja Kreete Verlin. Mullu püstitas Suumann isikliku tippmargi 8,19 ja Baltale kuuluvast Eesti rekordist jäi tal puudu kolm sajandikku. Ootame huviga, millised tulemused sünnivad täna. Kindlasti suudavad nii Suumann kui ka Verlin joosta sise-EMi normi tasemel ehk 8,25ga.

Naiste kaugushüppes astub areenile mullu uuele tasemele jõudnud ja Eesti meistriks kroonitud Tähti Alver. „Sisehooajal keskendun ainult kaugushüppele ja soovin võistelda võimalikult palju,“ ütles Epp Maasiku hoolealune Õhtulehele. „Väga tahaks hüpata välismaal, aga koroonapiirangute tõttu peab võimalusi jälgima iga nädal, ja ilmselt sünnib see otsus vahetult enne võistlust.“

Meeste kaugushüppes on osalemist kinnitanud Hans-Christian Hausenberg, Rain Kask, Henrik Kutberg ning Ken-Mark Minkovski.

Naiste kõrgushüppes on huvitavat võistlust oodata Elisabeth Pihela ja Lilian Turbani, kelle isiklik rekord on vastavalt 1.85 ja 1.82.

Õhtulehte toob kell 17.05 algavalt võistluselt kõige tähtsamad tulemused lugejateni.