TUTTAV TUNNE: Arsenali keskkaitsja David Luiz näeb taaskord enda nina ees punast kaarti.Foto: PA Photos / Scanpix
Jalgpall
2. veebruar 2021, 22:19

Mängu üheksakesi lõpetanud Arsenal kinnistas suveräänset liidrikohta punaste kaartide edetabelis

Inglismaa jalgpalli Premier League'i 22. mänguvoorus sõitis viimasel ajal hüva hoo leidnud Londoni Arsenal külla Wolverhamptonile. Kui pealinnaklubi oli püsinud seitse viimast liigamängu kaotuseta (viis võitu ja kaks viiki), siis Wolverhamptonil oli ette näidata kaheksa võiduta mängu (kolm viiki ja viis kaotust). Ometi tõmbas seekord pikema õlekõrre kodumeeskond Wolverhampton.

Arsenal läks kohtumist 32. minutil Nicolas Pepe hiilgava individuaalse soorituse järel juhtima, ent avapoolaja lõpus saadi krae vahele sahmakas külma vett, kui väljakult eemaldati keskkaitsja David Luiz ning järgenud penalti realiseeris Ruben Neves. 

49. minutil viis Joao Moutinho kauglöök kodumeeskonna juhtima. Arsenali ponnistused punkt(id) päästa said otsustava tagasilöögi 72. minutil, kui punast kaarti nägi enda ees ka nende väravavaht Bernd Leno. Kohtumine lõppeski Wolverhamptoni 2 : 1 võiduga.

Statistikud tõid välja, et alates sellest ajast, kui 2019. aasta detsembri lõpus sai Arsenali peatreeneriks Mikel Arteta, on Kahurimehed teeninud liigas ülekaalukalt kõige rohkem punaseid kaarte ehk kokku 9 - järgmised meeskonnad vastavas "tabelis" on selle ajaperioodi jooksul teeninud kolm punast kaarti. Puistamaks soola David Luizi haavadele: tema on pärast liitumist Arsenaliga (2019. aasta augustis) teeninud 3 punast kaarti ja põhjustanud 6 penaltit - mõlemas arvestuses hoiab ta enda käes ka n-ö liidrikohta.

Paralleelselt toimunud teises kohtumises alistas tabeli põhjas virelevate meeskondade heitluses Sheffield United 2 : 1 West Bromwich Albioni. Lisaks kohtuvad täna hilisõhtul Manchester United - Southampton ja Newcastle - Crystal Palace.

Standings provided by SofaScore LiveScore