Anett KontaveitFoto: Martin Ahven
Tennis
3. veebruar 2021, 08:30

Karantiinist pääsenud Kontaveit alustas Austraalias kindla võiduga

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 23.) alistas Melbourne'is peetaval Grampians Trophyl ameeriklanna Christina McHale'i (WTA 82.) 6 : 1, 6 : 3.

Grampians Trophy mängitakse Austraalias Melbourne'is ja turniir loodi mängijatele, kes algselt kavatsesid osaleda Yarra Valley või Gippslandi võistlustel, kuid pidid riiki saabumisel jääma rangesse karantiini. Ka Anett Kontaveidi tšarterlennul anti positiivne koroonaproov ja eestlanna pidi viimased kaks nädalat veetma täiskarantiinis ehk ta ei tohtinud toast väljuda.

Kontaveit noppis pärast 1 : 1 seisu viis geimi järjest kindlalt ja võitis McHale vastu avaseti kindlalt 6:1. Teises setis näitas 28aastane jänki rohkem hambaid ja peale tema pallingumurret oli tablool skoor 3 : 3. Viimased kolm geimi võitis siiski Kontaveit, kes alistas lõppeks tund ja 28 minutit kestnud matšis vastase  6 : 1, 6 : 3.

Kohtumise statistika Foto: Ekraanitõmmis

"Löökide ja liikumise mõttes tundsin end väljakul täiesti okeilt. Tegin toas ka ikka mitu korda päevas trenni, ei passinud niisama voodi peal. Nii palju kui võimalik oli, ma neid võimalusi seal toas olles kasutasin. Aga esimest korda nende päevade jooksul, kui olen sealt toast väljas olnud, oli päike," vahendas ERRi spordiportaal Kontaveiti. 

Teises ringis läheb Kontaveit vastamisi McHale’i kaasmaalse Bethanie Mattek-Sandsiga (WTA 339.).