Josh Boone (keskel) valiti USA korvpallikoondisesse.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
3. veebruar 2021, 09:55

PÕNEV: Endine Kalev/Cramo mängija pääses USA korvpallikoondisesse

Ameerika Ühendriikide korvpallimeeskond teatas koosseisu, mis osaleb FIBA AmeriCupi kvalifikatsioonis. 14 valitud mehe sekka pääsesid endised NBA tähed Joe Johnson ja Isaiah Thomas, aga ka kunagine Kalev/Cramo keskmängija Josh Boone.

Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) korraldataval AmeriCupil võistlevad Kariibi mere saarte ning Põhja-, Kesk- ja Lõuna-Ameerika riikide koondised. Eelnevad neli kvalifikatsioonimatši võitnud USA kohtub viimastes valikmängudes Bahama ja Mehhikoga.

Kuna USA on juba pääsme lõppturniirile kindlustanud, siis madistama saadetaks tiim, mis koosneb vabaagentidest ehk töötutest korvpalluritest. Rahvusmeeskonna list on siiski huvitav ja nimekas. Näiteks on koosseisus seitsmel korral NBA tähtede mängule valitud 39aastane Joe Johnson, NBAs üle 500 kohtumises osalenud Isaiah Thomas ja 2017. aastal Fenerbahçe ridades Euroliiga meistriks tulnud James Nunnally, aga ka üks Eesti publikule tuttav nägu.

Tiimi korvialust valiti turvama 36aastane Josh Boone. Jänki pallis 2015. aastal  Kalev/Cramos ja heade soorituste najal liikus siit 2016. aasta jaanuris Himkisse. Kalevi eest VTB Ühisliigas kaasa tehtud 14 mängus viskas Boone keskmiselt 13,4 punkti ja võttis 11,5 lauapalli. Viimati pallis keskmängija Bahreini klubis Al Riffa.

USA korvpallikoondis AmeriCupi valikmängudes:

Josh Boone, Joe Johnson, Isaiah Thomas, James Nunnaly, Paul Atkinson, Cat Barber, Chris Daniels, Will Davis II, KJ Feagin, Treveon Graham, Ra’Shad James, Dakota Mathias, Jordan Sibert ja Tre’Shawn Thurman (kõik vabaagendid)

USA meeskonda juhendab Joe Prunty, keda abistavad Othella Harrington ja James Jones.