Yves MattonFoto: Zuma/Scanpix
WRC
3. veebruar 2021, 13:41

Eesti võimalus? FIA boss: autoralli ja rallikrossi MM-etapid võiksid toimuda ühel nädalavahetusel samas riigis

FIA rallidirektor Yves Matton soovib, et edaspidi toimuksid autoralli (WRC) ja rallikrossi (WRX) etapid ühiselt. 

Eelmise aasta novembris pidi Belgias toimuma kombinatsioon autoralli ja rallikrossi MMist, kui Spa ringrajal pidi päädima nii Ieperi WRC- kui ka Beneluxi WRX-etapp. Toona tõmbas ideele kriipsu peale koroonaviirus, mille tõttu jäeti mõlemad võistlused ära. FIA rallidirektor Yves Matton nentis DirtFishile antud intervjuus, et Belgia plaan oli tema idee ja ta soovib sarnast nädalavahetust edaspidigi kalendrisse suruda.

"See on idee, mida ma tutvustasin eelmisel aastal. Tahtsime ühel nädalavahetusel pidada kaks võistlust," rääkis ta. "Usun, et selline suursündmus, mis toob eri alade fännid ühte kohta, on see, mida peame tulevikus kaaluma."

Ideeliselt võiks see pakkuda võimaluse ka Eestile. Varasem kohaliku rallikrossisarja eestvedaja Valdur Reinsalu tõdes oktoobris antud intervjuus Õhtulehele, et WRC-sarja maarjamaale toomise nimel töö käib. "Loobusime meeskonnaga Eesti meistrivõistluste korraldamisest, et Urmo Aava tiimiga liikuda selle poole, et tuua Kulbilohu rallikrossirajale kõigepealt EM- ja siis MM-etapp," ütles ta toona.

Sama rada läbisid möödunud aastal Rally Estoniat sõitnud ekipaažid. 2021 aasta WRX-kalender on küll täis, kuid samas võiks Eesti sihtida 2022. hooaega.

Matton tõdes, et idee pole mõeldud vaid fänne silmas pidades. "See on mõeldud ka korraldajatele. Teame, et kriisil on suur majanduslik mõju. Korraldajate ja promootorite kulude vähendamine on ka tulevikus väljakutse," nentis FIA tippjuht. "Usun, et võiksime korraldada WRC ja WRX etappe samas kohas. See oleks tulevikus mõistlik ja ma olen väga selle poolt."