AJALUGU TEHTUD: Samuel Ikpefanist sai esimene nigeerlane, kes on osalenud murdmaasuusatamise MK-sarjas. Mees usub, et tal on veel palju arenguruumi ning suusatamisega kavatseb ta tõsiselt tegeleda vähemasti kuni 2026. aasta olümpiamängudeni.Foto: Samuel Ikpefani erakogu / Urs Steger
Talisport
4. veebruar 2021, 09:18

ÕHTULEHE EKSKLUSIIV | Nigeeria spordiajalugu teinud suusataja asub eestlasi kollitama: see on alles algus!

Läinud reede ehk 29. jaanuar 2021 raiutakse rasvaste tähtedega Lääne-Aafrika suurriigi Nigeeria spordilukku. Rahvaarvult seitsmes riik maailmas, kust on sirgunud paljud kõvad jalgpallurid, aga ka üksjagu tasemel kossumehi ja kergejõustiklasi, sai märgi maha murdmaasuusatamise MK-sarjas, kui Faluni 15 km vabatehnikadistantsil asus kõigi aegade esimese nigeerlasena starti Samuel Uduigowme Ikpefan.

Õhtuleht võttis 29aastase atleediga ühendust, et uurida, mis mehega on tegu ning milliste ambitsioonidega ta selle Aafrika mõistes ülimalt eksootilise alaga üldse tegeleb. Selgub, et Ikpefanil on silme ees selge siht osaleda järgmise aasta Pekingi ning 2026. aasta Milano ja Cortina d’Ampezzo taliolümpiamängudel. Faluni MK-etapp oli tema jaoks aga verstapost tänavuseks Oberstdorfi MMiks valmistumisel.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99