Jürgen Klopp vajab päästeplaani, kuidas tiim taas vormi viia.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. veebruar 2021, 00:07

MASENDAV! Liverpooli ja Klopi hädadel ei paista otsa ega äärt

Kui umbes aasta tagasi võis Liverpooli pidada maailma parimaks jalgpallimeeskonnaks, siis praeguseks on seis täielikult muutunud. Kolmapäeval kaotati kodus 0 : 1 Brightonile.

Mängu ainsa värava lõi Steven Alzate 54. minutil. Koduväljakul mänginud Liverpool oli üdini hambutu ja esimese vastase puuri suunas lennanud pealelöögini jõuti alles päris kohtumise lõpus.

Peatreener Jürgen Klopp kasutas ründejõuna küll kogenud kaadrit, kuid kasu polnud sellest midagi. Oma tööga ei saanud hakkama ei Mohamed Salah, Roberto Firmino, Xherdan Shaqiri ega Divock Origi.

Kui arvetstada Liverpooli kohtumisi Inglismaa kõrgliigas alates detsembri teisest poolest, siis on kaheksast viimasest matšist võidetud vaid kaks, kaotatud kolm ja viigistatud kolm. Tiitlikaitsjad on tabelis neljandal real, kuid mängu vähem pidanud liider Manchester City on juba seitsme punkti kaugusel.

Manchester City käis külas Burnleyl ja naasis 2 : 0 võiduga, mis kergitas nad ainuliidriks. Skoori tegid Gabriel Jesus ja Raheem Sterling. Soosikukoormaga sai kenasti hakkama ka Leicester City, kes olid võõrsil 2 : 0 üle Fulhamist, väravat kanti Kelechi Iheanacho ja James Justini nimele.

Suurepärase hooga jätkub ka Evertoni hooaeg: kolmapäeval oldi 2 : 1 paremad Leeds Unitedist. Evertoni tabamused lõid Gylfi Sigurdsson ja Dominic Calvert-Lewin. Leedsi eest skooris Raphinha.

Tippude seas püsib vapralt ka West Ham United, kes täna tegi 3 : 1 tuule alla Aston Villale. Unitedi eest skooris kahel korral Jesse Lingard, kes tegi West Hami eest debüüdi. Ühe tabamuse lisas võitjatele Tomas Soucek.

  • Burnley - Manchester City 0 : 2
  • Fulham - Leicester City 0 : 2
  • Leeds United - Everton 1 : 2
  • Aston Villa - West Ham 1 : 3
  • Liverpool - Brighton 0 : 1