Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.Foto: Martin Ahven
Tennis
4. veebruar 2021, 17:27

Eestlannad Austraalias: Kontaveit kohtub tabeli lähikonkurendiga, Kanepi läheb vastamisi 27. reketiga

Enne Austraalia lahtiseid tennisemeistrivõistluseid peavad Eesti tennisenaised soojenduskohtumisi ja mõlemad eestlannad kohtuvad maailma 30 parema hulka kuuluvate naistega.

Anett Kontaveit (WTA 23.) läheb Gippsland Trophy turniiril järgmisena kokku edetabelis 22. real oleva Bethanie Mattek-Sandsiga. Kaia Kanepi (WTA 94.) on omakorda Yarra turniiril jõudnud veerandfinaali, kus tema vastaseks on maailma 27. reket Karolina Muchova.

Need mängud saavad toimuda juhul, kui võistluste korraldajad lähevad edasi plaaniga, millesse lõi augu ühe hotellitöötaja koroonaviiruse proov. Nimelt andis üks personali liige positiivse proovi ja seetõttu jäeti enne mängijate järgnevate proovide saabumist ära kõik tänaseks planeeritud matšid.

Samas on Austraalia lahtiste boss Craig Tiley enesekindel, et aasta esimene Suure Slämmi turniir siiski toimub. „Plaan on ikkagi esmaspäeval Austraalia lahtistega alustada,“ vahendas Tiley sõnu DailyMail. „Oleme väga kindlad, et Austraalia lahtised ikkagi toimuvad. Teame, et meil on teatud periood, kui peame nüüd vastavate mängijate ja tiimide liikmetega töötama ning neid testima. On väga väike tõenäosus, et nendega tekib probleeme,“ sõnas Tiley.

Soojendusturniiride järel peaksid Austraalia lahtised algama uue nädala esmaspäeval. Vastasseisude loosimine lükati tänaselt homsele, seega pole veel teada, kellega eestlannad võiksid kokku minna.