Gertiin StriginFoto: Erki Parnaku
Jalgpall
5. veebruar 2021, 11:14

Eesti jalgpallikoondise värvavaht siirdus Austria kõrgliigasse

Eesti naiste jalgpallikoondise kapten ja väravavaht Getriin Strigin siirdus FC Florast Austria kõrgliigaklubisse Innsbrucki FC Wackerisse.

„Tundsin end algusest peale väga koduselt nii Innsbrucki linnas kui ka klubis. Võib-olla sellepärast, et klubi põhivärv on roheline. Lepingut ma muidugi lootsin, aga kui lõpuks pakkumine tuli, siis olin hetkeks sõnatu. Tegime lepingu hooaja lõpuni ja võimalusega pikendada suvel, kui kõik rahul on,“ vahendab FC Flora koduleht Strigini sõnu.

Viimased kuus aastat Flora naiskonna väravat kaitsnud Strigini ülesanne Austrias ei saa kergete killast olema, kuna Inscruck on Bundesligas raskustes.

„Olen teadlik, et mind on tiimi juurde toodud kindla eesmärgiga – peale stabiilselt heade esitluste mängudes on minu ja ka teiste välismängijate roll nooremate tiimikaaslaste juhendamine, neile eeskujuks ja toeks olemine. Kuna pool hooaega on juba läbi ja pole läinud päris nii nagu oli plaanitud, siis teine pool tuleb kindlasti veelgi intensiivsem ja on väljakutse kõigi jaoks. Panused on suured, naiskonna eesmärk on kõrgliigasse püsima jäämine ja selle nimel on töö käinud terve selle puhkuse ajal,“ sõnas koondise kapten.