Kaia Kanepi Austraalias mängimas.Foto: LOREN ELLIOTT/Scanpix
Tennis
6. veebruar 2021, 08:13

SUPER! Kanepi alistas maailma 33. reketi ja jõudis Austraalia turniiril finaali, Kontaveit edenes poolfinaali (3)

Eestlanna Kaia Kanepi jõudis Austraalia lahtiste eel peetaval tenniseturniiril finaali!

Maailma edetabelis 94. kohal olev Kanepi kohtus Gippsland Trophy turniiri poolfinaalis venelanna Jekaterina Aleksandrovaga. Poolteist tundi kestnud matšis sai võidu kirja eestlanna, kes alistas edetabeli 33. naise numbritega 6:3, 7:6(6).

„Minu jaoks oluline on näidata head tennist. Austraalia lahtistel on raske esimene ring, kuid selle turniiri hea esitus võib kasuks tulla. Mullu oli mul ju pooleaastane võistluspaus ja aasta lõpus mängisin peamiselt ITFi turniire,“ vahendas Kanepi mängujärgseid sõnu tennis.ee.

Finaalis kohtub Kanepi belglanna Elise Mertensiga (WTA 20.), kes oma poolfinaalis teenis vastase Naomi Osaka loobumise tõttu lihtsa võidu.

Eesti naiste esinumber Anett Kontaveit (WTA 23.) jõudis teisel turniiril ehk Grampians Trophyl omakorda poolfinaali. Eestlanna ei pidanud nelja parema hulka pääsemiseks väljakul käima, sest tema vastane Victoria Azarenka (WTA 13.) andis loobumisvõidu.

Eestlanna vastaseks poolfinaalis on maailma 22. number Maria Sakkari, kes oli oma veerandfinaalis 6:4, 6:2 üle sakslannast Angelique Kerberist (WTA 25.)