Kaia Kanepi Melbourne's.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
7. veebruar 2021, 08:36

KAHJU! Pika pausi järel WTA turniiri finaalis mänginud Kanepi kaotas belglannale (2)

Kaia Kanepi (WTA 94.) kaotas WTA turniiri Gippsland Trophy finaalis Belgia esireketile Elise Mertensile (WTA 20.) 4 : 6, 1 : 6.

Avasetis murdis seitsmendana asetatud Mertens kohe teises geimis eestlanna pallingu ja läks 3 : 0 juhtima. Kuigi Kanepi tegi üheksandas geimis servimurde, vastas Mertens samaga ja võitis avaseti 42 minutiga.

Teises setis Mertens Kanepile võimalust ei andnud. Ta murdis teises ja neljandas geimis eestlanna pallingu ning võitis matši 6 : 4, 6 : 1. Belglanna ässaga lõppenud kohtumine kestis tund ja 13 minutit.

"Minu arust ta mängis igalt poolt hästi ja lihtsaid punkte ma ei saanud. Võrreldes teiste mängudega mul oli ka üles-alla, aga siin nii kui ise eksisin, siis tema midagi ei andnud," vahendas ERRi spordiportaal Kanepi sõnu. 

Kanepil oli selles mängus teip ümber jala, aga tema sõnul oli tegemist ettevaatusabinõuga. "Mul oli puus kinniteibitud, sest see on nende mängudega läinud kangeks. Aga see ei häirinud mind liikumisel, lihtsalt igaks juhuks oli teip peal,"

Kohtumise statistika Foto: Ekraanitõmmis

Mõlemale naisele oli see karjääri üheksas WTA finaal. Mertens oli enne tänast võitnud viis ja Kanepi neli turniiri, viimati mängis 35aastane eestlanna finaalis 2014. aastal. 

Teel finaali alistas Kanepi Austraalia passiga Astra Sharma (WTA 129.), valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 7.), venelanna Darja Kasatkina (WTA 71.), tšehhitari Karolina Muchova (WTA 27.) ja venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 33.).