Anett KontaveitFoto: ZUMA Wire/Scanpix
Tennis
7. veebruar 2021, 09:08

Kontaveit alistas Sakkari ja jäi Austraalia lahtiste soojendusturniiril kaotuseta! (4)

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 23.) alistas Melbourne'is Grampians Trophy WTA turniiri poolfinaalis kreeklanna Maria Sakkari (WTA 22.) 2 : 6, 6 : 3, [11 : 9].

Avasetis murdis Sakkari kahel korral Kontaveidi servi ja võitis selle kindlalt 6 : 2. Teises setis Kontaveit kosus ja asus 3 : 0 juhtima. Kuigi kreeklannal oli 1 : 3 kaotusseisus neli murdepalli, suutis Kontaveit enda servi hoida ja võitis lõpuks teise seti 6 : 3.

Otsustava seti asemel selgitati võitja kiires lõppmängus, mida mängiti kümne punktini. Kontaveit päästis 7 : 9 kaotusseisus kaks matšpalli, võitis viimased 4 silma ja sellega ka tarve matši. Kohtumine kestis tund ja 33 minutit.

Kuna Grampians Trophy jääb esmaspäeval algavale Australian Openile jalgu, siis tänavu turniiril finaali ei mängita. Mõlemale poolfinaali võitjale lähevad kirja finalisti edetabelipunktid ja Kontaveit teenib teise koha auhinnaraha.

Kohtumise stastistika Foto: Ekraanitõmmis

"Mul on väga kahju, et meil ei lastud seda finaali mängida," vahendas ERRi spordiportaal Kontaveidi räägitut. "Mul on väga hea meel, et võitsin selle mängu ja olen väga rahul, et tulin sellisest raskest olukorrast välja, olin mentaalselt positiivne endaga ja rapsisin nii kõvasti kui sain."

Matši kiires lõppmängus jäi Kontaveit 1:4 taha ja päästis ka kaks matšpalli. "Ükskõik, mis pidi see matši lõppmäng oleks läinud, olin väga rahul, et leidsin selle rütmi ja harjusin sellega ära, kordagi ei andnud alla ja hoidsin hammastega kinni. Algus oli raske, kus vastane mängis nii jõuliselt ja tugevalt ja ma olin täiesti hädas, tundsin, et iga löök, mis ma tegin, olin mitu sekundit hiljaks jäänud."

Austraalia lahtised algavad Kontaveidi jaoks teisipäeval, kui ta madistab valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitšiga (WTA 90.), Kanepi kohtub avaringis Läti teise reketi Anastassija Sevastova (WTA 54.).