Arizona lootsi sõnul meenutab Kerr Kriisa (pildil palliga) TJ McConnellit Foto: Hannes Dreimanis
Korvpall
7. veebruar 2021, 10:22

VIDEO | Kriisa sai Arizona särgis käe valgeks, peatreener võrdles eestlast NBA tagamängijaga

Korvpalli üliõpilasliigas NCAA kaotas Kerr Kriisa koduklubi Arizona Wildcats 79 : 82 Colorado Buffaloesile.

Wildcatsi kohtumise algus oli kohutav. Ehhki Arizona läks 2 : 0 ette, siis järgneval seitsmel minutil oli tiim kuival ja Colorado tegi 19 : 0 vahespurdi. Poolaja võitis Buffaloes 41 : 32

Teisel poolajal Arizona mäng paranes. Kümmekond minutit enne matši lõppu läks Arizona ette 53 : 52 ja poolteist minutit enne kohtumise päädimist juhiti veel 76 : 73. Kuid viimane sõna jäi Coloradole, kes võitis mängu 82 : 79.

Võitjate resultatiivseim oli viimase 15 sekundi jooksul neli vabavisat sopsanud Evan Battey, kelle arvele jäi 22 punkti. Wilcatsi poolel tõi Bennedict Mathurin 22 ja leedukas Azuolas Tubelis 18 silma, käe sai valgeks ka Kerr Kriisa.

20aastane eestlane tabas neljast kaugviskest ühe. Lisaks kolmele punktile märgiti protokolli üks sööt, üks ründelauapall ja kaks isiklikku viga. Need olid  Kriisa esimesed punktid Arizona särgis, sest avamängus jäi ta nullile.

Arizona peatreener Sean Miller kiitis kohtumise järel hoolealust. "On näha, et ta mängib hingega," ütles 52aastane juhendaja. "Ta alustas hooaega siis, kui teistel oli sellest 75% mängitud. Tema roll on väga oluline, sest saame anda nüüd teistele puhkust. Kerr tabas kolmese ja meelitas taas vastaselt välja ründevea.”

"Ta oma visadusega meenutab mulle TJ McConnellit ning väga hea, et ta on meil olemas," jätkas peatreener. 28aastane McConnell pallis Arizonas aastail 2013–2015. Ehkki tagamängija ei ostunud NBA draftis valituks, siis 2015. aastal sõlmis temaga lepingu Philadelphia 76ers, alates 2018. hooajast kannab jänki Indiana Pacersi särki.

Viimasest neljast kohtumisest kolm kaotanud Arizona järgmine matš toimub tuleval reedel, kui neile sõidab külla Oregon State Beavers.