Foto: Envato Elements
Sisuturundus
12. veebruar 2021, 10:39

Spasmid, gaasid ja survetunne kõhus? Appi tulevad sageli kasutatavad taimed

Erinevad kõhuga seotud mured on üsna sagedased ja võivad tabada meist igaüht. Korras seedimine on hea enesetunde nurgakivi – seega on aeg kõhuprobleemidele vastu astuda.

Eelkõige vaevavad inimesi mao ja soolestiku tervisega seotud probleemid, mis võivad endast märku anda valulike tõmblustena, mida nimetatakse spasmideks. Probleemid seedimisega võivad põhjustada gaaside kogunemist, mille tulemusel läheb kõht punni ja tekib survetunne ehk kõhupuhitus. Teada on, et seedeelunditega seotud vaevused on üheks kõige sagedasemaks põhjuseks, miks pöördutakse arsti poole.

Samas on hea teada, et kõhuõõne elundite spasmide, liigsete gaaside ja kõhupuhituse korral ei pea tingimata neelama tugevatoimelisi ravimeid. Abi võib saada ka looduslikest vahenditest.

Piparmündiõli kõige olulisemaks osaks on mentool, millel on kaks olulist toimet. Esiteks lõõgastab see siseelundite silelihaste valulisi kokkutõmbeid ehk spasme. Teiseks on sellel otsene valuvaigistav toime siseelundite tunderetseptoritesse. Lisaks sellele on mentoolil kerge põletikku pärssiv, gaasidevastane ja antibakteriaalne toime. On tõestatud, et mentool pidurdab kahjulike bakterite kasvu ning normaliseerib seedetrakti mikrofloorat.

Teine hea abiline ravimtaimedest on apteegitill ehk ristiköömen, mis on rahvameditsiinis kasutusel juba iidsetest aegadest. Apteegitilli seemnetest saadav eeterlik õli on vürtsikas-magusa maitse ja aniisi meenutava aroomiga. Eeterlik õli on suurepärane organismi puhastaja: see aitab väljutada jääkaineid ja toksiine ning kaitseb maksa kahjustuste eest.

Apteegitilli õli toimib sarnaselt piparmündiõlile silelihaseid lõõgastavalt ja spasme leevendavalt. Apteegitilli õlil on ka mikroobidevastane ja seedimist soodustav mõju. Toimides seedesüsteemile, leevendab kõnealune õli kõhukinnisust, gaaside kogunemist ja iiveldust. Teada on ka selle positiivne mõju naise hormoonsüsteemile ning menstruatsioonivaevuste korral.

Spasmoil kapslid – järeleproovitud looduslik leevendus kõhuhädadele

Et piparmündi ja apteegitilli manustamine oleks teile lihtsam, on apteekides saadaval Spasmoil kapslid, mis sisaldavad sobivas koguses piparmündi ja apteegitilli eeterlikke õlisid. Spasmoil toimib samaaegselt kahes suunas: leevendab kõhuõõne elundite valulisi kokkutõmbeid ning aitab saada jagu liigsetest gaasidest ja kõhupuhitusest. Lisaks korrastab see soole mikrofloorat ja seedimist tervikuna. Ainuüksi Eestis on juba tuhanded inimesed leidnud Spasmoili ja nii ka leevenduse oma kõhuhädadele.

Spasmoili soovitatakse kasutada järgnevatel juhtudel:
• Seedeprobleemide korral
• Kõhus tekkivate pistete ja survetunde korral
• Soolemotoorika elavdamiseks, seedeprotsessi toetamiseks
• Gaaside kogunemisel ja puhituse esinemisel
• Soole normaalse mikrofloora toetamiseks
• Ärritunud soole sündroomi puhul
• Menstruatsioonivaevuste korral

Loe lähemalt ja osta SIIT!