Lewis HamiltonFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
8. veebruar 2021, 16:06

AMETLIK: Lewis Hamilton jätkab vormel 1s veel ühe aasta (1)

Lewis Hamilton ja vormelimeeskond Mercedes jõudsid kokkuleppele, et valitsev maailmameister jätkab tiimi ridades ka järgmisel hooajal.

Viimastel aastatel vormel 1 sarja domineerinud duo läbirääkimised kestsid pikalt. Kuigi mõlemad pooled soovisid koostööd jätkata, siis osapooled ei jõudnud kokkuleppele kontrahti pikkuse, sisu ega palga osas. Nüüd teatas Mercedes, et britt allkirjastas lepingu.

Väidetavalt kestab see uue hooaja lõpuni ja Hamilton paneb tasku umbes 40 miljonit eurot, lisaks on sõitjal võimalik lepingut aasta võrra pikendada. 36aastane Hamilton sõidab Mercedese eest alates 2013. hooajast, ta on meeskonna ridades võitnud kuus MM-tiitlit, neist viimased neli järjest.

Hamiltoni meeskonnakaaslasena jätkab meie põhjanaaber Valtteri Bottas, kelle leping kestab niisamuti märtsis algava hooaja lõpuni. Pressiteates ütles Mercedes, et Hamiltoniga tehakse koostööd ka väljaspool garaaže. Osapooled loovad ühise heategevusorganisatsiooni, mille eesmärk on tuua autosporti eri rahvustest, religioonidest ja värvitoonides inimesi. 

"Olen põnevil, et saan sõita Mercedes ka üheksanda hooaja," lausus Hamilton. "Sama tarmukalt soovin jätkata teekonda, millega muudame motospordi tulevikus mitmekesisemaks, ja olen tänulik, et Mercedes toetab mu soovi."

Vormel 1 sõitjad uuel hooajal: 

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Red Bull: Max Verstappen, Sergio Perez
McLaren: Daniel Ricciardo, Lando Norris
Aston Martin: Sebastian Vettel, Lance Stroll
Alpine: Fernando Alonso, Esteban Ocon
Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr.
AlphaTauri: Yuki Tsunoda, Pierre Gasly
Alfa Romeo: Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi
Haas: Mick Schumacher, Nikita Mazepin
Williams: George Russell, Nicholas Latifi