Serena WIlliamsi ekstravagantne kostüüm.Foto: Zumapress/Scanpix
Tennis
8. veebruar 2021, 17:31

FOTOD | Serena Williams üllatas Australian Openi publikut julge kostüümiga

Möödunud öösel sai avapaugu aasta esimene suure slämmi turniir. Suurima šoki sepistas meie põhjanaaber Emil Ruusuvuori, kes lükkas Austraalias konkurentsist esikümne mängija. Fännide seas tekitas enim kõneainet hoopis legendaarse Serena Williamsi ekstravagantne riietus.

39aastane endine maailma esinumber Williams alistas sakslanna Laura Siegemundi (WTA 51.) vähem kui tunniga 6 : 1, 6  : 1. Fännide pilku püüdis hoopis Williamsi (WTA 11.) trikoo, kus oli kaetud vaid üks jalg. Naise sõnul sai ta inspiratsiooni sprindilegendilt Florence Griffith Joynerilt, kes hoiab tänini enda nimel 100 ja 200 meetri jooksu maailmarekordeid.

"Flo-Jo, kes oli hämmastav sportlane, oli selle inspiratsiooniks. Ta oli suurepärane sportlane, kes muutis sageli oma stiili. Tema riietus oli alati vinge ja alustasime disainimist sellest," selgitas Serena Williams intervjuus.

Ehkki avaringis kukkusid konkurentsist teiste seas 23. asetatud sakslanna Angelique Kerber ja 24. paigutusega ameeriklanna Alison Riske, siis suurima šoki pakkus meie põhjanaaber Emil Ruusuvuori (ATP 86.). 21aastane soomlane alistas meeste seas kümnendana asetatud prantslase Gael Monfilsi 3 : 6, 6 : 4, 7 : 5, 3 : 6, 6 : 3, kohtumine kestis peaaegu neli tundi.

Prantslane tunnistas, et on hetkel sügavas augus. "Püüan leida enesekindlust, aga seda pole. Ma tahan võita ja annan oma parima, et suudaksin seda. Treenin ja püüan uskuda sellesse, mida treeningutel teen. See on väga keeruline," rääkis 34aastane Monfils. "Tahaksin sellest õudusunenäost välja tulla, aga ei oska."

Mees noomis ka meediat. "Iga kord, kui teie ette satun, olen hukule määratud," rääkis ta pisaratega võideldes. "Kaotasin taas. Kuigi olen maha murtud, siis te tulistate mind edasi. Ma palun armu, ärge tulistage."

Eestlannad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi alustavad Austraalia lahtiseid eeloleval ööl. Kontaveit (WTA 22.) läheb avaringis vastamisi valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitšiga (WTA 92.). Naised on omavahel kohtunud üheksa korda ning viis korda on peale jäänud valgevenelanna. Kanepi (WTA 65.) võtab aga mõõtu lätlanna Anastasija Sevastovaga (WTA 53.). Nemad on seni kohtunud kaks korda ja mõlemal juhul jäi peale Kanepi.