Lolo Jones.Foto: MAVRIXONLINE.COM/Scanpix
Talisport
8. veebruar 2021, 21:07

Endine tippsprinter andis kriitikutele ninanipsu ja võitis bobisõidus MM-kulla

Ameeriklanna Lolo Jones võitis Saksamaal toimunud MMil bobisõidus kulla. Suveolümpial kahel korral 100 meetri tõkkejooksu finaalis osalenud Jonesi sõnul sai ta aastate jooksul väga palju kriitikat.

Jones kuulus tõkkejooksus ala kõige teravamasse tippu. Naine jooksis nii 2008. aasta Pekingi kui 2012. aasta Londoni olümpia finaalis, kus tal lõpetas vastavalt seitsmendal ja neljandal kohal. Veelgi edukam oli ta sisetingimustes, kus ta noppis kaks MM-kulda.

2012. aastal ostustas ta spordiala vahetada ja hakkas bobikelgutajaks. Juba 2014. aasta Sotši olümpial sai ta koos Jazmine Fenlatoriga 11. koha. Viimastel hooaegadel pole 38aastane Jones kulda-karda võitnud, mistap sai ta enda sõnul sotsiaalmeedias kõvasti kriitikat. Nüüd andis jänki neile ninanipsu.

Jones võitis bobiga MM-kulla juba 2013. aastal, kuid toona tuli see võistkondlikus teates, mis pole olümpiaala. Möödunud nädalal Saksamaal Altenbergis toimunud bobisõidu MMil tõusis Jones koos paarilise Kaillie Humphriesiga poodiumi kõrgeimale astmele. Paar on medalisoosik ka eeloleval olümpial.

Naise sõnul sai ta sotsiaalmeedias sõnumeid, et ta on vana, läbipõlenud ja tal oleks üleüldse targem pensionile jääda. "11 aastat tagasi võitsin viimati MM-kulla. 11 aastat viha," kirjutas ta nüüd kriitikutele vastu. "Ignoreerige neid kõiki ja võidelge edasi."