Kaia Kanepi jõudis kindlalt Australian Openi teise ringi.Foto: EPA/Scanpix
Tennis
9. veebruar 2021, 04:22

VÕIMAS! Kaia Kanepi säras Austraalia lahtiste avaringis ülikindla triumfiga

Kaia Kanepi (WTA 65.) alustas Austraalia lahtiseid tennisemeistrivõistlusi 6 : 3, 6 : 1 võiduga lätlanna Anastasija Sevastova (WTA 54.) üle.

35aastane Kanepi korraldas matšile unelmate alguse ega andnud lätlannale mingit võimalust – kiirelt oli eestlanna 4 : 0 ees. Seejärel sai Sevastova oma mängu käima, võites järjepanu nii Kanepi kui ka enda servigeimid. Järgmises geimis ei loovutanud 30aastane Sevastova enda pallingul ühtegi punkti ja tegi seisuks 4 : 3. Seejärel hoidis Kanepi oma servi ja asus juhtima 5 : 3. Avaseti lõpetuseks murdis Kanepi kolmandat korda lätlanna pallingu seisuks 6 : 3. Esimene sett kestis 27 minutit.

Teist setti alustas haapsallanna taas võimsalt ja tabloo näitas peagi taas 4 : 0 tema kasuks. Seekord ei õnnestunud Sevastoval väikest vahespurti teha ning Kanepi võitis seti 6 : 1. Matš kestis kokku 59 minutit.

Kanepi ja Sevastova kohtusid omavahel kolmandat korda ja alati on peale jäänud eestlanna. Kanepi lõi täna ühe ässa, tegi kaks topeltviga ja võitis kümnest murdepallist viis.

Teises ringis läheb Kanepi vastamisi maailma neljanda reketi ehk ameeriklanna Sofia Keniniga, kes alistas avamatšis 7 : 5, 6 : 4 Austraalia tennisisti Maddison Inglisi (WTA 133.). Kenin on mullune Australian Openi naisüksikmängu tšempion.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 22.) tuleb väljakule teisipäeva varahommikul umbes kella kuue paiku, kui kohtub valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitšiga (WTA 90.).

Väljavõtteid Twitterist: