Johanna Udras tegi täna Eesti koondise parima tulemuse.Foto: Aldo Luud
Talisport
9. veebruar 2021, 14:05

Noor Veerpalu ja kolm neidu pääsesid juunioride MMil sprindis veerandfinaali

Soomes toimuva juunioride ja U23 vanuseklassi põhja suusaalade MMi avaalal, juunioride klassikasprindis pääses kvalifikatsioonist edasi neli eestlast.

Parima koha sai Johanna Udras, kes lõpetas oma veerandfinaali neljandana ja oli kokkuvõttes 18. Samas veerandfinaalis jäi viiendaks Keidy Kaasiku, kellele läheb 24. koht. Tema kaksikõde Kaidy sai oma veerandfinaalis samuti viienda koha, kuid sai tänu paremale eelsõidu ajale üldjärjestuses parema koha (22.).

Kuldmedali võitis poolatar Monika Skinder, hõbeda rootslane Moa Hansson ja pronksi poolatar Karolina Kaleta. Tulemuse sai kirja 83 neidu.

Udrase ja Keidy Kaasiku veerandfinaal (kliki pildile):

Kaidy Kaasiku veerandfinaal (kliki pildile):

Noormeeste U20 vanuseklassis pääses ainsa eestlasena eelsõidust edasi Anders Veerpalu. Ta jäi oma veerandfinaalis viimaseks ja lahkus areenilt 28. kohaga. Karl Sebastian Dremljuga oli 42. ja Kaspar Päärson 45.

Maailmameistriks krooniti soomlane Niilo Moilanen, talle järgnesid norralane Lars Agnar Hjelmeset (Odd-Björn Hjelmeseti poeg) ja rootslane Emil Danielsson. Võistluse lõpetas 97 noormeest.

Anders Veerpalu. Foto: Maria Kilk

Veerpalu veerandfinaal (kliki pildile):

Homme on MMil kavas U23 vanuse klassikasprint ning naiste kahevõistlus ja suusahüpped.

Eesti suusakoondise peatreener Jaanus Teppan enne MMi suusaliidu kodulehe vahendusel: "Vuokatti MM-ilt ootame juba tõsisemaid tulemusi maailma omavanuste hulgas. See tähendaks jõudmist 15 parema hulka. Teatesõitudes oleks õnnestumiseks juba kümne parema hulka jõudmine."