Suur küsimus: kas Baskonia klubi lubab Sander Raieste (palliga) Eesti koondise juurde?Foto: EPA/Scanpix
Korvpall
9. veebruar 2021, 16:06

"Teil on Zorro ja Antonio Banderas, aga oled sa näinud filmi "Inimesed sõdurisinelis" või "Nimed marmortahvlil"?"

Andres Sõber soovitab Sander Raiestel hispaanlaste veenmiseks võtta appi Eesti filmiklassika (1)

Eesti meeste korvpallikoondisel seisavad järgmise nädala teisel poolel ees otsustavad EM-valikmängud, kui Venemaal Permis minnakse vastamisi väljakuperemeeste, Itaalia ja Põhja-Makedooniaga. Keerulise koroonaolukorra tõttu pole veel lõplikult selge, kes mängijatest meie koondisega liituda saavad, ning lisaks võib juhtuda, et Euroliigas mängiv Baskonia ei anna luba Sander Raieste liitumisele rahvusmeeskonnaga.

Teemat puudutati põgusalt ka värskes Betsafe Live'i episoodis, kus Andres Sõbral oli Raiestele edastada selge sõnum.

"Ma olen [Raiestele] tihti mõelnud," pajatas Sõber.

"Ma ei tea küll tema iseloomu, aga kui tuleb küsimuse alla, kas minna Permi mängima või mitte, siis võiks Raieste rahulikult küsida selle hispaanlase (ilmselt pidas Sõber silmas kedagi Baskonia juhtkonnast, sest meeskonna peatreener on montenegrolane Duško Ivanovic – toim) käest: "Kuule, hispaanlane! Kas sa tead, mis Venemaa ja Eesti vahel on olnud läbi aegade? Okei, teil on Zorro ja Antonio Banderas, aga oled sa näinud filmi "Inimesed sõdurisinelis" või "Nimed marmortahvlil"? Mul on vaja minna sinna appi!"

Räägid nii tugeva ja selge häälega – vaata, mis ta vastab. Mine kasvõi tülli – ega midagi ei juhtu, sul on leping olemas! Räägi ja too need näited ära. Aga kui ise midagi ei räägi ja oled selline vaikne... Selles mõttes mulle [Henri] Drelli värk väga meeldib, temaga on nagu Kristjan Kanguril omal ajal, et kogu aeg on kirves vöö vahel, et läheb ja murrab maha selle treeneri kaela tead!"

Sõbraga nõustus ka Heino Enden, kelle arvates lõpuks otsustab mängija lahkumise üle siiski treener, mitte klubi juhtkond, kuid mängija ei tohiks karta juhendajaga rääkimist.

"Mine istu treeneriga maha, ütle, et kuule teeme ühe õlle ja räägime asjadest," lausus Enden. "Ja mitte midagi ei juhtu sellest. Ja ütledki ära: mis ma istun siin pingi peal, las ma käin ära see nädal aega, ma saan mängida. Mängin, saan emotsiooni, tulen tagasi, olen terve ja panen edasi. Meeskonnaga ei juhtu ka midagi."

Baskonia hoiab Euroliigas 18 meeskonna seas 11. kohta, olles võitnud 11 ja kaotanud 13 mängu. Sander Raieste on platsile pääsenud 7 mängus keskmiselt 5 minutiks, mille jooksul pole visanud ühtegi punkti, ent on haaranud 1,1 lauapalli mängu kohta. Samuti on ääremängija statistikas keskmiselt 0,1 resultatiivset söötu ja 0,1 vaheltlõiget.