Viktoria Azarenka (keskel) pidi tervise turgutamiseks väljakult lahkuma.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
9. veebruar 2021, 16:45

Väljakul ootamatult arstiabi vajanud tennisestaar keeldus rääkimast, mis juhtus

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste 1. ringi suurima üllatusena kaotas turniiri kahekordne naisüksikmängu võitja Viktoria Azarenka (WTA 13.) Jessica Pegulale (WTA 61.). Kohtumise ajal tabas valgevenelannat ootamatu terviseprobleem, kuid matši järel ei soovinud ta täpsustada, mis juhtus.

Azarenka oli ameeriklannale kaotanud avaseti 5 : 7 ja oli teises setis 2 : 4 kaotusseisus, kui sammus korraga varju, kus vajus kummargile. Ta vajas erakorralist meditsiinipausi ning meedikud eskortisid Azarenka üldse väljakult ära. Väidetavalt oli ta vajanud ka inhalaatori abi.

Mõne aja pärast sai ta küll matši jätkata, ent kaotas teise seti 4 : 6 ja sellega ka kogu mängu.

Nii palju, kui aru oli saada, tabasid 31aastast tennisisti hingamisraskused, aga mis täpselt juhtus, Azarenka mängujärgsel pressikonverentsil täpsustada ei soovinud.

"Mängijad ei peaks olema kohustatud oma tervise kohta detaile avaldama, kui nad seda ei soovi ning ka arstid ei peaks avaldama mingit taolist infot," ütles Azarenka. "Ma arvan, et see tuleks ka reeglitesse sisse kirjutada. Ma ei saa tõepoolest aru, miks peaks üldse küsimusi esitatama mängijate tervisliku seisukorra kohta, sest see kõik jõuab internetti, kus inimesed hakkavad sellest rääkima ja selle üle kohut mõistma.

Ma tõesti ei saa aru sellest reeglist, et miks peaks keegi, kui ta on haige, vigastatud või mis iganes, maailmale sellest tervislikust põhjusest teada andma. Seda tuleks muuta. Kui mängija ise soovib sellest rääkida, siis ta võib seda teha."