Mihkel Räim.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgrattasport
9. veebruar 2021, 20:38

Jõuluvanaltki abi palunud Eesti rattaproff leidis viimaks uue leivaisa

Eesti rattaproff Mihkel Räim, kes pöördus detsembri alguses uue koduklubi leidmiseks suisa jõuluvana poole, on leidnud endale viimaks uue leivaisa, kui lõi käed Poola kontinentaaltaseme võistkonnaga Mazowsze Serce Polski Cycling Team. Tegemist on 2020. aasta Euroopa parima kontinentaaltiimiga.

"Sõbrad! Lubage mul tutvustada inimesi, kes päästsid mu karjääri," kirjutas rõõmus Räim sotsiaalmeedias. "Siin see on, @MazowszeCycling, minu uus tiim 2021. aastal! Olen sama elevil nagu oma esimest profilepingut teenides. Ma usun, et mul on nii palju anda, kuid samuti saan ma üht-teist õppida, võib-olla räägin aasta lõpuks soravalt poola keelt!"

Mihkel Räim esindas viis aastat Iisraeli klubi Israel Start-Up Nation, kuid vaatamata asjaolule, et ta tõi võistkonnale 16 võitu ja 34 poodiumikohta, otsustati 27aastase eestlase teenetest loobuda.

Uue klubi otsingud kulgesid Räimel väga vaevaliselt ning detsembris Cyclingnewsi portaalile antud usutluses tunnistas ta, et kui lähemal ajal uut tööandjat ei leia, pole välistatud ka tippspordiga lõpetamine.

„Olen oma olemuselt pigem lojaalne tüüp ja hindan väga perioodi, mis ma Iisraeli klubi juures olin," kommenteeris Hispaanias Gironas treeninglaagris viibiv Räim Eesti jalgratturite liidu pressiteate vahendusel.

"Selle aja jooksul arenes klubi esialgu mitte väga tõsiseltvõetavast kontinentaalklubist maailma tippklubide hulka World Touri välja ja ma ei kahtle, et ka minul oli selles oma oluline roll täita.

Poleks uskunud, et uue klubi leidmine võib sedavõrd raske olla, aga eks oma töö tegi ka hetkel veel lõputuna näiv epideemia. Läbirääkimised uue klubiga võtsid samuti oodatust kauem aega, aga kandsid vilja.

Olen ääretult õnnelik ja tänulik poolakatele, kes ilmselt päästsid minu karjääri. Soovin omaltpoolt klubile oma teadmiste ja oskustega abiks olla ja olen elevil, et saan taas olla väga suure potentsiaaliga asja suhteliselt alguses.

Poola keele sõnaraamat on telefoni juba alla laetud ja olen enam kui valmis sulanduma oma uude meeskonda. Loodetavasti tuleb koroona kiuste särav hooaeg."