Rapla Avis Utiltas (valgetes särkides) võttis Tartus kuuepunktise võidu.Foto: Aldo Luud
Korvpall
9. veebruar 2021, 22:01

Rapla uue tagamängija viskepidu tõi tartlastele järjekordse kaotuse

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti teisipäeval üks mäng, milles Tartu Ülikool Maks & Moorits võõrustas Rapla Avis Utiltase meeskonda. 76 : 70 võidu võttus külalismeeskond Rapla.

Tartu alustas kohtumist paremini ja võitis avaveerandi, aga poolajaks oli Rapla 40 : 35 ette pääsenud. Kolmandat veerandaega kontrollisid külalised samuti, aga Tartu püsis mängus ja viimase neljandiku keskpaigas tuldi 59 : 63 peale. Seejärel tegi Rapla aga 7 : 2 spurdi ning kodumeeskond ülejäänud ajaga enam ohtlikuks ei osutunud, vahendas basket.ee mängu käiku.

Rapla parimaks kerkis nende värskeim täiendus, ameeriklasest tagamängija Brandon Childress, kes viskas 25 punkti (vabavisked 8/9, kahesed 4/5, kolmesed 3/8), võttis 6 lauapalli, andis 3 korvisöötu ja tegi 2 vaheltlõiget. Al-Wajid Aminu lisas 13 punkti, võttis 8 lauapalli, andis 3 korvisöötu ja tegi 4 vaheltlõiget ning Roberts Freimanis tegi kaksikduubli 11 punkti ja 11 lauapalliga. 

Tartu resultatiivseim oli Hendrik Eelmäe 20 punkti ja 3 korvisööduga. Emmanuel Wembi lisas 16 punkti ja 4 lauapalli ning Jordan Capps ja Charles Barton tõid 9 punkti, kellest viimane andis ka 5 korvisöötu.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul tehti rünnakul kohati valesid lahendusi.

„Rünnaku poolel tuli rumalaid lahendusi sisse. Selle asemel, et lahendada olukord kindla peale püüdsime anda keerulisemat söötu ja sealt tuli pallikaotus. Mitmetes olukordades tegime kaitses palju tööd ära, aga vastane pääses ikkagi kuskilt läbi ja suutis olukorra ära lahendada. Jäime hätta ka lauapallidega ja vastaste uue mehe takistamisega. Reedeseks Rakvere mänguks peame kaitse paremini toimima saama, sest seal tahavad kõik visata,“ sõnas Kandimaa klubi pressiteate vahendusel. 

Kaheksa kaotuse kõrvale 11 võidu teeninud Rapla on Eesti tabelipoolel kolmas, kuue võidu kõrvale juba 14. kaotuse teeninud tartlased on aga Kalev/TLÜ ees eelviimased ehk kuuendad.

Eesti-Läti korvpalliliiga jätkub kolmapäeval, 10. veebruaril, kui Pärnu Sadam võõrustab Rakvere Tarva meeskonda.