Kaia Kanepi edenes Austraalia lahtistel kolmandasse ringi.Foto: WILLIAM WEST/Scanpix
Tennis
11. veebruar 2021, 08:42

VÕIMAS! Peatamatus hoos Kanepi alistas tiitlikaitsja, Kontaveit pööras kaotusseisu võiduks (3)

Neljapäeva varahommikul pidasid Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel mänge nii Anett Kontaveit kui Kaia Kanepi. Esmalt käis väljakul Kanepi (WTA 65.), kes alistas maailma neljanda numbri ja tiitlikaitsja Sofia Kenini 6 : 3, 6 : 2. Kontaveit (WTA 22.) tegi 6 : 7(5), 6 : 4, 6 : 2 tuule alla Heather Watsonile (WTA 60.).

Kanepi alustas esimest setti hästi ning kui oli oma servil 2 : 1 juhtimas, murdis ta Kenini servigeimi ning asus 3 : 1 ette. Seejärel suutsid mõlemad mängijad oma servil kindlamad olla ja murdeid ei toimunud. Seisul 5 : 3 asus eestlanna servima ja lõpetas esimese seti ülikindlalt: Kenin ei teeninud selles geimis ühtegi punkti ning Kanepi pani setile punkti serviässaga. Kokkuvõttes kuulus esimene sett Eesti teisele reketile 6 : 3.

Teine sett algas sarnaselt esimesega, kui kahes esimeses geimis hoidsid mõlemad naised oma servi, kuid kolmandas geimis tegi Kanepi murde ja läks 2 : 1 juhtima. Järgnes eestlanna servikord, mille järel oli ta ees 3 : 1. Seisul 4 : 2 suutis Kanepi taas maailma neljanda numbri servi murda ning seisul 5 : 2 ta enam Keninile suurt sõnaõigust ei andnud: teine sett kuulus meie naisele 6 : 2.

„Servisin täna väga hästi, see aitas kaasa (võidule),“ sõnas Kanepi mängujärgses kiirintervjuus. „Plaan oli olla agressiivne nagu alati.“ Ta lisas, et pole järgmise ringi kohtumiseks praegu veel valmis, kuid taastub ja loodetavasti paari päeva pärast juba on.

Tund ja neli minutit kestnud matšis lõi Kanepi kümme serviässa, Kenin vaid ühe. Esimese servi õnnestumise protsent oli ameeriklanna kasuks 69%, Kanepil oli sama näitaja 60%. Topeltvigu tegi eestlanna kaks, maailma neljas reket kolm. Kenin ei võitnud mängu jooksul teenitud seitsmest murdepallist mitte ühtegi, Kanepi suutis seda teha 43protsendiliselt ehk võitis seitsmest murdepallist kolm. Lihtvigu tegi eestlanna 17, ameeriklanna 22.

Kolmandas ringis on Kanepi vastaseks Horvaatia esindaja Donna Vekic (WTA 33.), kes alistas täna 6 : 2, 6 : 2 argentiinlanna Nadia Podorska (WTA 45.). Kohtumine kestis kuus minutit kauem kui Kanepi-Kenini matš ehk tund ning kümme minutit.

Kontaveit: see oli väga raske matš

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 22.) läks teises ringis vastamisi edetabeli 60. naise Heather Watsoniga. Kuigi eestlanna alustas tugevalt ja läks esimest setti 3 : 0 juhtima, võitis avavaatuse hoopis Watson numbritega 6 : 7(5). Teise seti kallutas Kontaveit enda kasuks 6 : 4, kolmas sett kuulus numbritega 6 : 2 samuti eestlannale.

„Olen väga rahul sellega, kuidas täna mängisin ja et suutsin vastu pidada. See oli väga raske matš,“ nentis Kontaveit mängujärgses lühiusutluses. Ta tunnistas, et nii tal kui Watsonil oli võimalusi kohtumine enda kasuks kallutada, kuid õnneks suutis eestlanna korralikult võidelda ja mängus püsida. Lisaks küsimustele vastamisele uuris Eurospordi reporter Kontaveidilt tema ema kohta, kellele Eesti esireket sai ka tervitusi saata: „Mu ema kindlasti praegu vaatab seda mängu. Ta vaatab alati mu mänge ja on väga suur fänn. Ilma temata poleks ma ilmselt siin. Tsau, ema!“

Kaks tundi ja kuus minutit kestnud tänases matšis servis Kontaveit kümme ässa Watsoni kuue vastu. Esimese servi suutis eestlanna sisse lüüa 61protsendiliselt, Briti naisel oli sama näitaja 53%. Murdepunktide näitaja oli samuti Kontaveidi kasuks 71% (5/7), Watsonil oli see 33% (2/6). Lihtvigu tegi Kontaveit 36 Watsoni 42 vastu.

Kolmandas ringis on Kontaveidi vastaseks ameeriklanna Shelby Rogers (WTA 57.). Teises ringis võitis ta 6 : 2, 6 : 3 serblannat Olga Danilovici (WTA 183.). Kontaveit sõnas järgmise vastase kohta nii: „Shelby on väga hea mängija. Tal oli hea eelmise hooaja lõpp ja ka praegu mängib ta hästi. Ees ootab raske matš. Loodan tänasest taastuda ja selleks valmis olla.“