Anett Kontaveit ja Heather Watson.Foto: JAIMI JOY/Scanpix
Tennis
11. veebruar 2021, 12:00

Kontaveidile alla jäänud Watson kiitis eestlannat: ta on väga raske vastane, kelle tugevuseks on serv

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel teises ringis eestlannale Anett Kontaveidile kaotanud Heather Watson jagas kaotuse järel eestlannale kiidusõnu.

Kontaveit (WTA 22.) alustas tänast kohtumist hästi ja juhtis esimeses setis 3:0, kuid lasi siis Watsoni mängu tagasi ja teenis kokkuvõttes 6:7(5) kaotuse. Kaks järgmist setti võitis eestlanna 6:4, 6:2 ja jõudis sellega kolmandasse ringi.

Anett Kontaveit Austraalia lahtiste teises ringis. Foto: JAIMI JOY/Scanpix

Kontaveit nentis mängujärgses intervjuus, et matš kaldus kord ühele ja kord teisele poole, kuid oli väga rahul, et tal õnnestus küüntega kinni hoida ja endast kõik anda.

Watson ütles mängust rääkides, et kuna mõlemad servisid täna hästi, oli matšis palju kiireid ning lühikesi punkte. Kontaveidi kiituseks sõnas maailma 60. reket nii: „Tema tugevuseks on kindlasti serv. Ta oskab seda eriti hästi paigutada. Minu üheks tugevuseks on tõrje, aga tundsin, et täna ei saanud ma reketit korralikult pallile taha või kui saingi, siis ei olnud mul õiget rürtmi, et löökidele vastata. Mäng oli väga napikas, vaid mõned punktid siia-sinna oleksid võinud mängu teistpidi pöörata. Jätsin täna endast kõik väljakule. Ta (Anett) on väga tugev vastane ja avaldan sellega talle kiitust. Tunnen, et paljude teiste mängijate vastu oleksin tänaste servidega teeninud lihtsaid punkte, aga mitte tema vastu, sest ta tegi väga head tööd nende tõrjumisega.“

The Sun vahendas, et Watsonit tabasid eilse paarismängu ajal selja- ja vaagnakrambid, mille vastu võttis ta valuvaigisteid. Täna need aitasid ja matši ajal ei tundnud ta vaevusi. Britt kinnitas, et keskendub nüüd paarismängule ja proovib tervise korda saada.