Martin Himma.Foto: Maria Kilk
Talisport
11. veebruar 2021, 19:42

Kaks Eesti suusatajat pääses U23 MMil klassikasprindis veerandfinaali

Kaks Eesti murdmaasuusatajat jõudsid Soomes Vuokattis toimunud U23 vanuseklassi MMi klassikasprindis veerandfinaali.

Eesti meestest jõudis ainsana veerandfinaali Martin Himma, kes sai kokkuvõttes 22. koha. Oma veerandfinaalis oli Himma viies. 1,4 km pikkuse klassikasprindi võitis venelane Alexander Terentev, teise koha sai norralane Aron Aakre Rysstad ja kolmanda koha noppis teine venelane Sergei Ardašev.

Finaalis sõitsid veel vastavalt 4.-6. koha saanud soomlane Lauri Mannila, venelane Denis Filimonov ning tema kaasmaalane Andrei Kuznetsov. Täpsemaid finaalide aegu rahvusvahelise suusaliidu kodulehel uudise avaldamise hetkeks polnud.

Henri Roos piirdus eelsõiduga ja sai kirja 42. koha.

Naiste klassikasprindis pääses eestlannadest veerandfinaali Mariel Merlii Pulles, kes sõitis oma veerandfinaalis välja neljanda koha ja oli kokkuvõttes 19. naine. 1,1 km pikkuses sprindis teenis esikoha sakslanna Lisa Lohmann, järgnesid venelanna Hristina Matsokina ning rootslanna Louise Lindström. Neljas oli Norra esindaja Ingrid Gulbrandsen, viies tšehh Tereza Beranova ning finaalis sõitis kuuendana Anastasia Falejeva. Sarnaselt meestega ei olnud ka naiste võistluse täpsemaid aegu veel FISi lehel avaldatud.

Hanna-Brita Kaasik jäi esimesena veerandfinaalist välja, 30. koht suusatas 0,08 sekundit kiiremini. Aveli Uustalu sai 39. koha.