Kerr Kriisa tõusis Arizonas algviisikusseFoto: arizonawildcats.com
Korvpall
12. veebruar 2021, 08:45

VIDEO | Algviisikusse pääsenud Kerr Kriisa aitas Arizonal võita, peatreener kiitis eestlase kaitsemängu

Korvpalli ülikooliliigas NCAA palliv Kerr Kriisa koduklubi Arizona võitis Oregon State'i 70 : 61, eestlane panustas võitu 8 punktiga.

Veebruari alguses Arizona eest debüteerinud Kriisa pääses ööl vastu reedet esimest korda algviisikusse. Kui eestlane kahes esimeses kohtumises tõi kokku 3 punkti ning võistkond sai mõlemad matšid tappa, siis Oregon State'i vastu viskas Kriisa 8 silma ja tiim võitis 70 : 61.

Kriisa viibis platsil pea 20 minutit, lisaks punktidele andis ta ühe resultatiivse söödu. 20aastane tagamängija tabas kuuest kaugviskest kaks ja mõlemad sooritatud vabavisked, ainus kahepunktivise korvirõngast ei läbinud.

Tiimi peatreener Sean Miller sõnas mängujärgselt, et Kriisa edutamise taga oli tema kaitsemäng. "Kaitse parandamine on meie prioriteet. Minu meelest lisab Kerr energiat ja meelitab vastastelt ründevigasid välja, mille mõlema üle tunneb ta uhkust. Miks mitte anda talle varakult võimalus algviisikusse pääseda," rääkis Miller. "Meiesugust meeskonda hoiavad sellised muudatused ärkvel."

"Me üritame koos abilistega muuta meeskonna kaitset ühtsemaks ja paremaks. Ma olen õnnelik, et Kerr on tiimis," jätkas juhendaja. Peatreenerilt uuriti, kas eestlaste edutamise taga on hooaja hiline faas, millal võibki rohkem roteerida. Selle teooria lükkas Miller ümber. "Hooaja lõpp pole oluline, vaid meil on palju uusi nägusid. See hoiab tiimi näljasena."

Kodusaalis pallinud Arizona resultatiivseimad olid Bennedict Mathurin ja James Akinjo, kelle mõlema arvele jäi 14 punkti. Arizona on võitnud kaheksa mängu ja kaotanud kuus, Oregon State'il on kuue võidu korral seitse kaotust. Järgmises voorus kohtub Kriisa koduklubi Oregon Ducksiga.