Fernando Alonso.Foto: Mark J. Rebilas/Scanpix
Auto-Moto uudised
13. veebruar 2021, 09:58

Eduka operatsiooni läbinud Alonso on hooaja alguseks tagasi vormeli roolis

Alpine'i F1 tiim andis teada, et paari päeva eest liiklusõnnetusse sattunud Fernando Alonso läbis eduka lõuaoperatsiooni ning märtsi lõpus algavaks hooajaks peaks ta olema täiesti terve.

Kahekordne vormel 1 sarja maailmameister sõitis loetud päevad tagasi Šveitsis rattaga, kui üks auto talle otsa kimas. Hispaanlane viidi haiglasse ja nüüdseks on Alpine'i tiim teada andnud, et mehele tehti edukas lõualuu operatsioon.

„Pärast eilset rattaõnnetust oli Fernando Alonso Šveitsi haiglas vaatluse all. Arstid tuvastasid tal ülemise lõualuu mõra ja viisid selle parandamiseks läbi eduka operatsiooni. Temaga tegelev meditsiinitöötajate meeskond on arenguga rahul. Fernando jääb järgnevaks 48 tunniks haiglasse vaatluse alla,“ seisis hispaanlase tööandja avalduses.

Kui esialgu spekuleeriti, et õnnetuse tõttu peab Alonso vahele jätma F1 sarja avaetapi, mis sõidetakse märtsikuu lõpus Bahreinis, siis selle jutu lükkas Alpine’i tiim ümber. „Tulevikku vaadates saame öelda, et pärast paaripäevast puhkust on ta võimeline samm-sammult naasma treeningutele. Eeldame, et ta suudab hooaja ettevalmistused läbi viia täies mahus,“ viitas tiimi kommentaar sellele, et korraliku ettevalmistuse järel istub Alonso Bahreinis ka oma masina rooli.

Uue F1 hooaja avastart antakse 28. märtsil.