Donna Vekic.Foto: Jason Heidrich/scanpix
Tennis
13. veebruar 2021, 12:51

Kanepiga tasavägise lahingu pidanud Vekic: pidin iga punkti eest võitlema

Maailma edetabelis 33. kohal olev Donna Vekic lülitas täna Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel konkurentsist Kaia Kanepi (WTA 65.). Rohkem kui kaks ja pool tundi kestnud matši oli tema sõnul väga keeruline.

„See oli algusest lõpuni raske mäng, pidin iga punkti eest võitlema,“ nentis Vekic pressikonverentsil. Ajakirjanikud pärisid Horvaatia esindajalt, mida ta tundis teises setis, kui Kanepil oli seisul 5:4 kasutada matšpall. „Olin päris pahane selle peale, et olin matšpalliga taga. Eelmises geimis oli mul olnud mitu murdepalli ja mängisin enda meelest paremini. Mulle tundus, et initsiatiiv on minu poole kaldumas ja ma ei saanud aru, kuidas matšpalliga taga olen. Ma ei tahtnud, et mäng läbi saaks, nii et läksin oma löökidel maksimumi peale välja,“ selgitas maailma 33. reket.

Otsustava kolmanda seti kohta nentis Vekic, et nii tema kui Kanepi mäng kõikus üles alla: „Tal olid mõned fantastilised löögid, aga ka mõned vead. Hakkasin kolmandas setis tema serviga paremini hakkama saama ja seda paremini lugema. Sellest oli palju abi, sest esimeses setis polnud mul tema servi vastu üldse võimalust.“

Kui Vekicilt uuriti, kas ta oleks selles ringis mänginud pigem Kanepi või tiitlikaitsja Sofia Keniniga, kelle eestlanna eelmises ringis välja lülitas, eelistas Horvaatia naine Kanepit. „Pigem mängin parema meelega tema kui Keniniga. Sain temast mõned aastad tagasi USA lahtistel jagu, seega tean, mida oodata. Kuigi täna mängis ta natuke paremini, kui oskasin oodata. Tänapäeval ei oota sa kunagi kerget mängu, aga ma ei oodanud ka päris midagi sellist,“ sõnas Vekic maratonlahingu kohta.