Ott Tänaku masin putitamisel.Foto: Aldo Luud
WRC
13. veebruar 2021, 13:13

ÕHTULEHT OTEPÄÄL | Tänak: mida keerulisemad olud, seda parem ettevalmistus; Poom: aegu ma ei vaata, lihtsalt nii lõbus on (1)

Täna peetava Otepää talveralli esimene pool päevast on selja taga ning lumistel teedel juhib oodatult Ott Tänak, kelle sõnul on ilm suurepärane, ent olud siiski keerulised.

„Esimene eesmärk oli täna näha, et mis üldse toimuma hakkab,“ märkis Tänak. „Olud on pigem keerulised. Ilma poolest on kõik perfektne, aga teed on suhteliselt lumised ja palju tuleb ette vesiliugu. Aga mida keerulisemad olud, seda parem ettevalmistus.“

Tänaku kinnitusel võetakse koos meeskonnakaaslase Thierry Neuville’iga päeva kui üht suurt testimist. Eestlane saab oma Hyundaiga järjest rohkem sina peale, ent palju tööd on veel teha.

„Nii mugavaks nagu Playstationi peal ei saa autot tuunida. Me mõlemad Thierryga aga katsetame erinevaid asju. Sisuliselt me testime kahe autoga,“ kinnitas Tänak.

Sellest hooajast uue auto (Citroën C3 Rally2) ja kaardilugejaga (Darren Garrod) võistlev Roland Poom pole pool aastat võistelnud ning asub päeva esimese poole järel alles kaheksandal kohal, ent naudib igat meetrit.

„Vägev on sõita üle pika aja, väga lõbus! Põhieesmärk ongi sõitmisest mõnu tunda. Ma isegi ei vaata aegu ja ei tea, millisel kohal ma asun. Ma ei mäleta, millal ma viimati nii kihvti talverallit sõitsin. Naudin päeva täiega, oluline on lihtsalt sõita ja uue kaardilugejaga harjuda,“ ütles Poom nelja kiiruskatse järel.

Poom elas kohe ralli alguses üle ka ehmatuse, kui juba avakatse teises kurvis libises teelt korraks välja. Ent see polnud tingitud uues kaardilugemiskeelest autos.

„Teises kurvis oli ootamatult libe. WRC autod lõikavad väga palju ja pidurdusmaa oli lumine. Käisime rajalt väljas ja kuna uuel autol on nii palju nuppe, ei saanud kohe kojamehi tööle. Natuke sahmerdasime seal, aga muidu on kõik hästi,“ kinnitas Poom.

„Uue keelega saame hakkama. Kui natukene rohkem actionit juhtub, siis natukene mõtlen kauem, aga kõik on harjumise asi,“ märkis Poom.