Anett Kontaveit.Foto: DAVID GRAY/Scanpix
Tennis
13. veebruar 2021, 13:48

Kontaveit: mul polnud endast enam anda nii palju, kui varem

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 22.) vandus täna alla Shelby Rogersile (WTA 57.) ja langes Austraalia lahtistel konkurentsist. Eestlanna nentis, et oli väsinud.

Kontaveit kaotas tund ja 23 minutit kestnud matši ameeriklannale seisuga 4:6, 3:6. „Ma alustasin hästi, aga Shelbyl oli aeglane algus,“ rääkis Kontaveit pressikonverentsil selle kohta, kuidas ta esimeses setis mängu 3:0 juhtima asus. „Aga siis tuli ta mängu tagasi ja näitas väga head ning agressiivset tennist. Ta mängis väga hea matši. Tundsin, et mul ei olnud täna endast anda nii palju, kui varem,“ nentis Kontaveit, kes lisaks kahele Austraalia lahtiste ringi kohtumisele pidas eelmisel nädalal pika soojendusturniiri, kus ta jõudis finaali.

Enne seda pidi Eesti esireket olema kaks nädalat kinnises hotellitoas, sest saabus Austraaliasse lennuga, kust avastati koroonapositiivseid inimesi. „Ei ole põgenemist selle asjaolu eest, et olime kaks nädalat toas kinni. Niimoodi ei valmistuta Suure Slämmi turniiriks,“ nentis Kontaveit. „Aga olen üllatunud sellest, kui hästi mul läks. Samas tundsin iga mänguga – ja pidasin neid koos soojendusturniiriga üksjagu -, et olen üha rohkem väsinud.“

Ta selgitas, et sai küll kohtumiste vahepeal ravi ja proovis taastuda, kuid oli täna siiski kurnatud. „Aga ma ei taha Shelbylt midagi võidu osas ära võtta. Ta tegi hea mängu ja vääris seda, kuid mina olin kokkuvõttes raskes olukorras,“ sõnas Kontaveit lõpetuseks.