Keidy KaasikuFoto: Aldo Luud
Talisport
14. veebruar 2021, 18:03

Kaksikõed Kaasikud jõudsid suusatamise MMil taas 20 parema hulka (2)

Soomes Voukattis toimuvatel juunioride ja kuni 23aastaste suusatajate murdmaasuusatamise maailmameistrivõistlustel jõudsid kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku ühisstardist sõidus 20 parema sekka.

Naisjuunioride arvestuses võitis 15km sõidu norralanna Margrethe Bergane, kes edestas rootslannat Lisa Eriksson 24,4 ja sakslannat Helen Hoffmanni 25,6 sekundiga. 

Eesti parimad olid taaskord kaksikõed Keidy ja Kaidy Kaasiku, kes said vastavalt 19. ja 20. koha, kaotades võitjale 2.06,00 ja 2.19,40. Sarnast stabiilsust näitasid nad ka reedel, kui 5 km sõidus olid nende lõppkohad vastavalt 16. ja 17.

Kolmas eestlanna Johanna Udras sai ühisstardis võistlusel 47. koha. Laupäeval lõpetas teatenelik, kus lisaks neile kolmele sõitis Eliisabet Kool, seitsmendana. 4 x 3,3 km teate võitis Rootsi, kellele järgnesid Venemaa ja Norra. Neljanda koha sai Šveits, kellest Eesti jäi maha vaid 16,3 sekundiga.

Johanna Udras Foto: Maria Kilk

Meesjuunioride 30 km ühisstardiga sõidu võitis venelane Aleksander Ivšin, kelle kõrval astusid poodiumile sakslane Jan-Friedrich Doerks (kaotus võitjale 2,6 sekundit) ja soomlane Alexander Stahlberg (+5,6). Eesti noormeeste osas rõõmusõnumeid pole, sest ainsana stardis olnud Anders Veerpalu tulemust kirja ei saanud.

Üsna nigel oli Eesti poiste tulemus ka laupäevases 4 x 5 km teatesõidus, kus nelik Veerpalu, Kaspar Päärson, Andreas Koppa ja Aleksander Tamm lõpetasid 19 võistkonna konkurentsis 16. kohal. Esikolmiku moodustasid Norra, Soome ja Itaalia.